Maddison laat Leicester swingen: Forest nieuwe hekkensluiter

Leicester City heeft de laatste plaats in de Premier League overgedaan aan Nottingham Forest. Uitblinker James Maddison hielp The Foxes maandag in eigen huis aan de eerste overwinning van het seizoen.

Leicester City
4 - 0
Nottingham Forest

In het seizoen 2015/16 deed Leicester City de complete voetbalwereld versteld staan door zich tot landskampioen van Engeland te kronen, maar de tijden zijn veranderd in het King Power Stadium. Leicester beleeft een erbarmelijke seizoenstart in de Premier League en sprokkelde in de eerste zeven wedstrijden van het seizoen slechts een puntje bij elkaar.

De thuiswedstrijd tegen nummer negentien Nottingham Forest leek een uitgelezen mogelijkheid om een einde te maken aan de zegeloze reeks. Ondanks een peloton aan versterkingen heeft de promovendus het - net als Leicester - nog niet op de rit. In de East Midlands kreeg de thuisploeg tegen het half uur de geest. Eerst was het Maddison die doeltreffend afdrukte, vlak daarna verdubbelde Harvey Barnes de voorsprong (2-0).

De mooiste treffer viel tien minuten voor rust. Maddison nam plaats achter een vrije trap en schoot op prachtige wijze zijn vijftigste treffer in het shirt van Leicester binnen. Via de binnenkant van de paal plofte de bal achter de verbouwereerde Dean Henderson (3-0). Sinds de start van vorig seizoen is Maddison betrokken geweest bij 27 Premier League-doelpunten (zeventien goals en tien assists). Harry Kane is de enige Engelse speler die betere cijfers kan overleggen.

Door de ruime marge was de wedstrijd al vroeg gespeeld. Nottingham drong in de tweede helft nog aan, was een aantal keer dichtbij de eretreffer, maar kwam niet meer tot scoren. Dat lukte Leicester wél. Invaller Patson Daka duwde een voorzet van Madisson prachtig achter zijn standbeen langs in het doel (4-0). Door de ruime overwinning neemt Leicester op doelsaldo de negentiende plaats over van de bezoekers.