MacDonald slaat aanbieding van Standard Luik af

Sherjill MacDonald heeft in korte tijd naam gemaakt in België. Kampioen Standard Luik wilde de 25-jarige spits overnemen van Germinal Beerschot, maar de geboren Amsterdammer wees de toenadering van de hand.

MacDonald slaat aanbieding van Standard Luik af

'Omdat de clubs een akkoord hadden, wou ik wel eens luisteren. Maar de mensen van Standard konden mij niet overtuigen', aldus MacDonald in Het Laatste Nieuws. 'Ik ben ook nooit echt geïnteresseerd geweest in een transfer. Het is mijn bedoeling om minstens dit seizoen nog bij GBA te blijven.'

MacDonald, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, kwam sinds 2001 uit voor achtereenvolgens Anderlecht, Heracles Almelo, Hamburger SV, AGOVV Apeldoorn, West Bromwich Albion en Hereford United. Tijdens het afgelopen seizoen keerde hij terug in België, toen hij na de winterstop op huurbasis uitkwam voor SV Roeselare.

Onder de vleugels van trainer Dennis van Wijk draaide MacDonald een goede tweede seizoenshelft. Hij scoorde zes keer in zestien wedstrijden. Germinal Beerschot lijfde de aanvaller daarna in. Hoewel hij dit seizoen pas vier keer scoorde, maakte MacDonald ook bij zijn nieuwe club veel indruk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen