Maatsen gaat voor zijn kans bij Chelsea en viert afwijzen van Burnley

Reacties

Ian Maatsen heeft op Deadline Day zelf een streep door een terugkeer naar Burnley gezet. Chelsea was akkoord met een vertrek van de Nederlander, die voor het eerst bij de Oranje-selectie zit, maar Maatsen heeft ervoor gekozen om voor zijn kans te gaan in de ploeg van Mauricio Pochettino.

Maatsen gaat voor zijn kans bij Chelsea en viert afwijzen van Burnley
© Pro Shots

Maatsen (21) is sinds 2018 speler van Chelsea, dat de vleugelspeler op jonge leeftijd overnam van PSV en al verhuurde aan Charlton Athletic, Coventry City en Burnley. Vorig seizoen kwam Maatsen uit voor The Clarets. Hij was een vaste basisspeler in het team van Vincent Kompany en had een belangrijke rol in het binnenhalen van de titel in het Championship en de daarbij horende promotie naar de Premier League.

Na het succesvolle jaar keerde Maatsen terug naar Chelsea. De linksback maakte tijdens de voorbereiding een goede indruk en kreeg meermaals complimenten van Pochettino. Toch stond Chelsea vrijdag open voor een vertrek van Maatsen. De Londenaren accepteerden een bod van Burnley, dat de Nederlander voor een seizoen wilde huren met een verplichte optie tot koop ter waarde van bijna 37 miljoen euro.

Maar Maatsen zelf wilde niet terug naar Burnley. De vleugelspeler ziet kansen voor zichzelf bij Chelsea en besloot om op Stamford Bridge te blijven. Op social media circuleert een video waarin te zien is hoe Maatsen op de bank zit en naar Sky Sports kijkt. Daar wordt het nieuws gebracht dat Maatsen niet naar Burnley gaat. De camera draait vervolgens weer naar de Nederlander, die zijn duim omhoog steekt en zegt: 'I'm still here, up the Blues!'

Chelsea speelt op het moment thuis tegen Nottingham Forest. Maatsen zit op de bank en zou bij een invalbeurt voor de vijfde keer meedoen in het eerste elftal van de club. In twee van de eerste drie speelronden gaf Pochettino Maatsen al een korte invalbeurt.

Volg Chelsea - Nottingham Forest via VI Live: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.