Maat is vol voor Guardiola: 'We moeten gaan praten over strafschoppen'

Manchester City boekte dinsdagavond een benauwde overwinning (0-1) bij Sheffield United. Een kwartier voor het einde zette Sergio Agüero de voet tegen een pass van Kevin De Bruyne en bracht hij zijn team in veilige haven. De spits was er net bijgekomen voor Gabriel Jesus.

Jesus miste in de eerste helft al een strafschop, tot afgrijzen van Pep Guardiola. De manager van City erkende dat het dit seizoen niet echt wil vlotten vanaf elf meter voor City. Eerder dit seizoen misten Agüero en Raheem Sterling ook al een strafschop. 'Dat is zeker een punt van zorg en het is een onderwerp waar ik over na moet denken', sprak Guardiola na afloop.

'De strafschoppen zijn iets waar we over moeten gaan praten. Op dit niveau is het zo, zo belangrijk', aldus de manager. Hij heeft al een speler in zijn hoofd die hij op vaste basis wil aanwijzen als strafschoppennemer. Als hij het aan zou durven, zou hij doelman Ederson kiezen. 'Die is echt de allerbeste hierin. Geloof me, een betere hebben we niet. Eddie heeft geen bloed in zijn aderen. Die man is zo kalm, hij zou het kunnen.'

Dat Manchester City won op verplaatsing bij Sheffield stemde de manager gelukkig. 'Dit is een zware uitwedstrijd voor ieder team. Maar we hadden de touwtjes in handen en uiteindelijk wonnen we ook, met zelfs nog meer scoringskansen. Na een gelijkspel of nederlaag in je vorige wedstrijd is het altijd belangrijk hoe je reageert en dat was goed, vanavond.'

Aymeric Laporte kreeg een speciaal compliment van zijn trainer. De verdediger stond vijf maanden aan de kant, maar deed tegen Sheffield United bijna tachtig minuten mee. 'We hebben hem enorm gemist. Hij heeft iets wat geen andere speler hier te bieden heeft. Door hem gaat de opbouw een stuk sneller. Niet dat de anderen dat niet kunnen, maar hij is onze enige linkspoot centraal achterin', legde Guardiola uit.