Maat is vol bij Roda JC: club steunt statement tegen eigen fans

Reacties

Roda JC heeft genoeg van het gedrag van een deel van de achterban. De club uit de Keuken Kampioen Divisie heeft daarom harde maatregelen genomen. Daardoor is besloten om bij de eerstvolgende uitwedstrijd geen fans mee te nemen.

Maat is vol bij Roda JC: club steunt statement tegen eigen fans

'Sportief gezien is het seizoen voortvarend begonnen, maar toch hebben er tijdens de eerste thuis- en uitwedstrijden van het seizoen een aantal incidenten plaatsgevonden', meldt de club op de officiële kanalen. Onder meer het gooien van voorwerpen richting het veld, confrontaties met andere supportersgroeperingen en verbaal en fysiek geweld tegen de stewards zitten de club in de weg.

De club veroordeelt het gedrag van de raddraaiers en probeert op individuele basis straffen uit te delen voor het wangedrag. Dit seizoen werden na uitvoerig onderzoek al negen stadionverboden uitgedeeld. Tijdens de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven (3-3) vonden afgelopen vrijdag echter opnieuw ongeregeldheden plaats.

Voor de stewards is daarom de maat vol, meldt de club. Ze weigeren mee af te reizen naar Almere City voor de eerstvolgende uitwedstrijd. Daardoor zijn er geen supporters welkom in het uitvak. Een hard gelag voor de club, maar Roda JC zegt de stewards volledig te steunen in hun statement tegen de reeks incidenten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.