Maaskant is er klaar mee en stopt als voetbaltrainer

Reacties

Robert Maaskant verlaat de voetbalwereld. De Schiedammer heeft besloten om te stoppen als trainer om als franchisenemer van een uitzendbureau voor studenten aan de slag te gaan.

Maaskant is er klaar mee en stopt als voetbaltrainer

'Ik ben er al langer mee bezig om me verder te ontwikkelen. Na twintig jaar in het topvoetbal wil je ook wel eens ergens anders kijken. Voor de eerste keer ga ik iets doen waarvan ik niet zeker ben of ik het kan en dat maakt het ook wel heel erg leuk', vertelt Maaskant, die Go Ahead Eagles als interim-coach niet in de Eredivisie hield het afgelopen seizoen, in gesprek met BNR Nieuwsradio.

De 48-jarige Maaskant sluit niet helemaal uit dat hij ooit nog terugkeert in het betaald voetbal. 'Stel dat ik word gebeld voor een interim-klus, dan kan dat altijd. Dat heb ik zo ook besproken met Recruit a Student. Het bedrijf loopt dan gewoon door. Maar ik ga hier vol voor, heb er goed over nagedacht en heb er heel veel zin in.'

'Ik ben vanaf mijn zestiende actief geweest in het betaald voetbal. Ik ben nu 48 en ben er wel klaar mee. Ik had best ergens technisch directeur willen worden, maar die kans heb ik niet gekregen. Ik wil nu iets opzetten wat toekomstbestendig is en daar ga ik heel hard aan werken', besluit Maaskant.

Toch hoeft de voetballiefhebber Maaskant niet volledig te missen. 'Ik blijf analist bij FOX Sports en bij Langs de Lijn. Verder neem ik het makelaarswerk van mijn vader deels over. En ik ben beschikbaar voor een korte trainersklus. Of ik dan weer tegen degradatie ga vechten? Misschien wil een club wel een keer de play-offs om Europees voetbal winnen. Dat is mij in het verleden al gelukt.'

Maaskant kwam als voetballer uit voor Go Ahead Eagles, FC Emmen, Motherwell, FC Zwolle en Excelsior. Als trainer stond hij onder contract bij bij RBC Roosendaal (drie keer), Go Ahead Eagles (twee keer), Willem II, MVV Maastricht, NAC Breda (twee keer), Wisla Kraków, Texas Dutch Lions, FC Groningen, Dinamo Minsk en Columbus Crew.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.