Maak Pep Guardiola trainer van alle clubs in de Premier League

Reacties

Een thuiswedstrijd tegen West Ham United is voor Manchester City de volgende horde in de Premier League. Het thuisduel volgt na een uitputtende woensdagavond, zeker ook voor Pep Guardiola. VI's Süleyman Öztürk over de veelbesproken woordenwisseling tussen de manager en Nathan Redmond.

Maak Pep Guardiola trainer van alle clubs in de Premier League

Iedereen die de beelden heeft gezien na afloop van het duel tussen Manchester City en Southampton moet daar een bevreemdend gevoel bij hebben gehad. De Catalaan was op Nathan Redmond afgelopen, gaf hem een low five, greep hem daarna bij de nek en begon daarna op zeer intense manier tegen hem te praten waarbij hij hem ook nog twee keer even wegduwde en drie keer met zijn rechterarm zwaaide. Het leek op een tirade, maar het bleek een liefdesverklaring. Pep Guardiola blijkt Redmond een fantastische speler te vinden.

Je kunt je afvragen: moet een trainer dat zo uiten? Op dat moment en op die manier. Misschien niet. Aan de andere kant is het wel mooi dat een van de beste coaches ter wereld zich zodanig opsluit in een wedstrijd dat hij zichzelf verliest. Vlak na een wedstrijd is Pep Guardiola ontoerekeningsvatbaar. Dan zit hij nog in de cocon van het duel en alle emoties die daarbij komen kijken.

Als trainer van Bayern München zocht hij ooit na een 0-0 gelijkspel tegen Borussia Dortmund Joshua Kimmich op. Trainer en speler stonden met de koppen tegen elkaar, Guardiola had zijn handen om de nek van Kimmich gevouwen waarna het volgende gesprek volgde:

Guardiola: ‘Heb je de instructies van Benatia gehoord?’

Kimmich: ‘Nee, Pep. Die heb ik niet meegekregen.’

Guardiola: ‘Verdomme, je moest in de laatste vijf minuten centraal op het middenveld gaan spelen.’ ]

Kimmich: ‘Sorry, ik kon het echt niet verstaan.’

Guardiola: ‘Je moest voor de viermansverdediging gaan spelen en die positie houden, maar je ging daar weg en we verloren de controle. Maar je hebt sensationeel gespeeld, Josh! Erg goed. Ik heb je toch gezegd dat je het kan?’

Kimmich: ‘Bedankt, Pep, Het was lastig, maar het ging oké.’

Guardiola: Hoe bedoel je, oké? Je hebt geheerst! Je bent de beste.’

De passie waarmee Pep Guardiola het voetbal belijdt, is de passie van bijvoorbeeld een schilder die zijn strepen op het doek zet. De trainer van Manchester City spreekt de taal van de bal. Hij houdt van poezië en literatuur, van politiek en muziek, maar hij heeft weleens gezegd dat hij zich alleen via het voetbal goed weet uit te drukken.

Voor hem is voetbal meer dan negentig minuten heen en weer bewegen en dan met z’n allen kijken naar het scorebord. 1-0, goede wedstrijd. Of 0-1, slechte wedstrijd. Hij zal Nathan Redmond een aantal keer bekeken hebben ter voorbereiding op de duels met Southampton en zal hem oprecht een goede speler vinden. Het probleem is alleen dat Pep Guardiola de manager is van Manchester City.

Ik heb er deze week lang en diep over nagedacht en ik denk dat ik de oplossing heb: laten we Pep Guardiola trainer maken van alle clubs in de Premier League.

Een vooruitblik op Arsenal-Manchester United: 'Arsenal maakt betere indruk in topwedstrijden dan voorheen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.