Lyon tussen hoop en vrees na slechtste seizoenstart sinds 2010

Reacties

Olympique Lyon heeft woensdag opnieuw niet gewonnen in de Ligue 1. Door het gelijkspel op bezoek bij Brest neemt de druk op trainer Sylvinho toe.

Lyon tussen hoop en vrees na slechtste seizoenstart sinds 2010
Brest
Brest
2 - 2
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Sylvinho liet diverse vaste krachten buiten de basis. Kenny Tete speelde de hele wedstrijd en Memphis kwam bij een 1-2 voorsprong in het veld. Lyon verspeelde de zege, zoals twee keer eerder dit seizoen. In de 85ste minuut tekende Yoann Court met zijn tweede treffer voor de 2-2.

'We hebben niet goed gespeeld en ik ben ontevreden', zei Sylvinho na afloop. 'Opnieuw verliezen we drie punten in de laatste minuten. De sfeer in de kleedkamer was slecht. We hebben een gebrek aan zelfvertrouwen en dat creëert angst. '

Lyon kende een frisse start onder de nieuwe trainer en technisch directeur Juninho. Na indrukwekkende zeges op AS Monaco (3-0) en Angers (6-0) keerde het tij. Sylvinho is ook zoekende. Afgelopen weekend verloor Lyon in een 3-5-2-systeem in de slotfase van Paris Saint-Germain door een goal van Neymar, waarna Sylvinho tegen Brest voor een 4-2-3-1-formatie koos.

Sylvinho in conclaaf met Memphis tijdens het Champions League-duel met Zenit, dat Lyon ook niet won (1-1).
Sylvinho in conclaaf met Memphis tijdens het Champions League-duel met Zenit, dat Lyon ook niet won (1-1).

Maar dat is niet van groot belang in de huidige malaise, stelde Sylvinho. 'We zijn van tactiek veranderd en we hebben een aantal posities gewijzigd door het drukke programma. Ik ben een beetje bezorgd over de resultaten, maar de eerste stap is het hervinden van ons zelfvertrouwen.'

Deze week sprak voorzitter Jean-Michel Aulas zijn vertrouwen uit in Sylvinho en Juninho, waarbij hij opmerkte dat er wel op termijn resultaat geboekt moet worden. Lyon is namelijk bezig aan de slechtste reeks sinds 2013. Uiteindelijk eindigde de ploeg toen als vijfde.

Daarnaast heeft Lyon na zeven wedstrijden slechts negen punten verzameld en dat is het laagste aantal sinds 2010. Destijds richtte Lyon zich op en sleepte het elftal nog wel een Champions League-ticket binnen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.