Lyon-trainer geniet van Memphis: 'Hij is van wereldklasse'

Reacties

Memphis Depay geldt inmiddels als een van de grote sterren van de Ligue 1. Olympique Lyon-trainer Bruno Genesio vindt het heerlijk om met de Nederlandse aanvaller te werken.

Lyon-trainer geniet van Memphis: 'Hij is van wereldklasse'

'We moeten nog vaker de diepte zoeken. Memphis deed dat tegen Amiens (2-0, red.) het best. De spelers die voor diepgang zorgden kregen echter nog te vaak de bal niet aangespeeld', aldus Genesio op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Stade Reims, vrijdagavond om 20.45 uur.

Genesio ziet Memphis, die de 2-0 maakte tegen Amiens, met de week beter worden in Lyon. 'Memphis is een atypische speler die steeds constanter begint te presteren. Hij ontwikkelt zich enorm sinds hij bij Lyon is. Memphis is nu al een speler van wereldklasse. Na zijn teleurstellende jaar in Manchester, heeft hij zichzelf beoordeeld en is heel hard gaan werken.'

'Het belangrijkste is dat Memphis ons kan bevrijden uit moeilijke situaties op het veld. Hij is in staat om ons iets bijzonder te geven en dat lukt hem keer op keer. Hij heeft de potentie om nóg beter te worden, zeker nu hij ook steeds beter wordt in het uitvoeren van zijn defensieve taken.'

Fekir
Naast Memphis geldt ook Nabil Fekir als een ster bij Lyon. De aanvallende middenvelder leek op weg naar de uitgang, maar zag transfers naar Liverpool en Manchester United afketsen. Lyon hoopt vrijdag tegen Stade Reims weer een beroep te kunnen doen op de wereldkampioen.

'Ik heb nog geen definitieve beslissing genomen over Nabil, dat zal ik morgen doen. Ik ga morgen eerst met hem in gesprek. Ik wil weten hoe hij zich voelt', aldus Genesio. Franse media melden dat Fekir zeer teleurgesteld is dat Lyon geen deal sloot met het geïnteresseerde Liverpool.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.