Lyon maakt van voormalig Twente-verdediger Andersen duurste Deen ooit

Reacties

Olympique Lyon heeft Joachim Andersen overgenomen van Sampdoria. De voormalig FC Twente-verdediger is de duurste Deen ooit.

Lyon maakt van voormalig Twente-verdediger Andersen duurste Deen ooit

Na vier seizoenen in Enschede vertrok Andersen twee jaar geleden voor 1,4 miljoen euro naar Sampdoria. In Genua ontwikkelde hij zich tot een van de meest begeerde centrale verdedigers op de transfermarkt. Onder meer Arsenal, Tottenham Hotspur en Internazionale waren geïnteresseerd, maar Lyon trekt aan het langste eind.

De club van Memphis Depay en Kenny Tete trekt volgens Italiaanse media minstens 26 miljoen euro uit voor Andersen. Dat bedrag zou door bonussen tot dertig miljoen euro kunnen oplopen. Daarmee wordt Andersen de duurste speler uit Denemarken ooit. Landgenoot Jannik Vestergaard verkaste vorige zomer van Borussia Mönchengladbach naar Southampton voor 25 miljoen euro.

FC Twente plukte Andersen in 2013 weg uit de jeugd van FC Midtjylland en krijgt een klein percentage van de afkoopsom die Lyon betaalt, dankzij het solidariteitsprincipe.

Lyon is nog niet klaar op de transfermarkt. Voorzitter Jean-Michel Aulas liet via de officiële kanalen weten dat de club deze zomer zeventig tot honderd miljoen euro zal uitgeven. De teller staat na de komst van Andersen op 65 miljoen euro.

De aanwinsten van Olympique Lyon voor het seizoen 2019/20:

Naam Gekomen van Transfersom
Joachim Andersen Sampdoria 26 miljoen euro
Thiago Mendes Lille 22 miljoen euro
Youssouf Koné Lille 9 miljoen euro
Jean Lucas Flamengo 8 miljoen euro
Boubacar Fofana Ajaccio Transfervrij
Ciprian Tatarusanu Nantes Transfervrij
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.