Lyon kwelt Barça en Martens in CL-finale met wondergoal en masterclass

Reacties

Olympique Lyonnais heeft zaterdagavond ten koste van het Barcelona van Lieke Martens de Champions League voor vrouwen gewonnen. De Fransen overklasten de Catalanen voor rust, waarna Barça met de ingevallen Martens de schade niet meer kon herstellen.

Lyon kwelt Barça en Martens in CL-finale met wondergoal en masterclass
Barcelona
Barcelona
1 - 3
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

De finale in Turijn was een herhaling van de eindstrijd in 2019, toen Olympique Lyonnais (destijds nog met Shanice van der Sanden) te sterk bleek voor Barcelona. De Catalaanse vrouwen veroverden vorig seizoen met uitblinker Martens de Champions League-titel. De Nederlandse begon zaterdag op de bank nadat ze vorige week na een lange blessureperiode haar rentree maakte in het competitieduel met Atlético Madrid.

Vanaf de bank zag ze hoe Barcelona, dat dit seizoen kampioen van Spanje werd door alle dertig duels te winnen, werd overklast door Lyon. De Franse grootmacht kwam al na zes minuten op voorsprong via een prachtige uithaal van Amandine Henry (zie beelden hieronder). Rond het half uur spelen vergrootten Ada Hegerberg (kopbal) en Catarina Macario (intikker) de voorsprong voor de Fransen én de zorgen voor het zwalkende Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vlak voor rust deden de Catalanen na de Franse masterclass nog iets terug via Alexia Putellas Segura, waardoor de tweede helft er nog toe deed. Na een klein uur spelen kwam Martens binnen de lijnen, maar de Oranje-international kon niets aan de score veranderen. Barcelona nam weliswaar het heft in handen, maar Lyon werd niet aan het wankelen gebracht.

Voor Barça eindigt het in eigen land perfecte seizoen in mineur, maar Lyon kan de achtste Champions League-titel in de geschiedenis bij schrijven. Bij de Fransen bleven Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola, die vorige maand debuteerde bij de Oranje vrouwen, op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.