Lyon en Bosz tanken vertrouwen richting PSG: 'De spelers begrijpen mij beter'

Reacties

Peter Bosz speelt zondag met Olympique Lyonnais tegen de sterrenformatie van Paris Saint-Germain en ziet de topper met vertrouwen tegemoet. Bosz merkt na de zege op Rangers (0-2) in de Europa League een stijgende lijn in het spel van zijn team.

Lyon en Bosz tanken vertrouwen richting PSG: 'De spelers begrijpen mij beter'
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
0 - 2
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Olympique Lyonnais begon nog teleurstellend aan het nieuwe seizoen in de Ligue 1, met één punt uit drie duels, maar Bosz zag zijn team de laatste drie wedstrijden winnend afsluiten. Na de overwinningen op FC Nantes (0-1) en RC Stasbourg (3-1) volgde donderdag in Glasgow een zege op het Rangers van manager Steven Gerrard.

Stijgende lijn
Bosz toonde zich gematigd tevreden na de derde zege rij. 'Ik ben vooral tevreden omdat ik merk dat we steeds beter gaan spelen. Alleen in de openingsfase waren we slordig en leden we veel balverlies. Maar we pakten het daarna goed op. Ons eerste doelpunt (van Karl Toko Ekambi, red.) was geweldig. Daarna behielden we de controle', aldus Bosz op het clubkanaal van Olympique Lyonnais.

De ex-coach van onder anderen Ajax, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen merkt dat de spelers van Olympique Lyonnais steeds meer gewend raken aan de visie en werkwijze van Bosz. 'Ze begrijpen steeds beter wat ik van hen vraag en wat ik wil zien. En dat is niet eenvoudig, want we willen offensief spelen en hoog drukzetten op de tegenstander', aldus Bosz.

Vertrouwen
Komende zondag wacht voor Olympique Lyonnais de ontmoeting met PSG in Parc des Princes. Bosz kijkt uit naar het duel in Parijs. 'De voorbereiding op die wedstrijd is nu begonnen. We moeten goed herstellen van deze wedstrijd bij Rangers en zondag gaan we met vertrouwen richting PSG', aldus Bosz. Het is nog de vraag of PSG met 'droomtrio' Neymar, Kylian Mbappé en Lionel Messi kan aantreden. Mbappé viel in de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge (1-1) geblesseerd uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.