Lyon benadrukt bij presentatie Tolisso stevige doelstellingen voor Bosz

Reacties

Corentin Tolisso heeft zijn terugkeer naar Olympique Lyon afgerond. De 27-jarige Fransman die transfervrij is overgekomen van Bayern München moet helpen de grote doelstellingen te verwezenlijken.

Lyon benadrukt bij presentatie Tolisso stevige doelstellingen voor Bosz
© Pro Shots

Lyon eindigde in het voorbije seizoen als achtste in de Ligue 1. De prestaties onder Peter Bosz waren teleurstellend, maar de verwachtingen voor komend seizoen zijn desalniettemin hoog. De terugkeer van Alexandre Lacazette voedde de hoop op een opmars al. Het optimisme is alleen maar verder gegroeid door de rentree van Tolisso.

Tolisso staat met een transfersom van 41,5 miljoen euro in de topvijf van grootste uitgaande transfers van Lyon. De middenvelder maakte vijf jaar geleden de overstap naar Bayern München. Hij won met de Duitse grootmacht vijf keer de landstitel en de Champions League. Tolisso maakte ook deel uit van de selectie waarmee de Fransen in 2018 het WK wonnen.

Lyon onderstreept in het persbericht over de komst van Tolisso de grote ambities. 'Het begin van het seizoen 2022/23 markeert de start van een nieuw tijdperk. De terugkeer van Tolisso is een bevestiging van de grote ambities van Lyon en het verlangen om weer prijzen te pakken', klinkt het vanuit de club die in 2008 voor het laatst kampioen werd. In 2012 werden de laatste prijzen gepakt. Lyon won toen zowel de Franse beker als de Franse Super Cup.

Tolisso laat weten blij te zijn dat hij terug is in de stad waar hij opgroeide, bij de club waar hij veel aan te danken heeft. De 28-voudig international heeft een vijfjarig contract getekend bij de club van Bosz.

Tetê
Tolisso wordt bij Lyon ploeggenoot van Tetê. De Braziliaanse vleugelaanvaller werd sinds maart al gehuurd van Shakhtar Donetsk en Lyon maakt bekend dat Tetê ook komend seizoen bij de club actief zal zijn. Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne kon Tetê zijn contract bij Shakhtar een jaar opschorten. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.