Lyon-baas geeft hoop niet op en denkt aan langer verblijf Memphis

Reacties

Er is Olympique Lyon veel aan gelegen om sterspeler Memphis Depay binnenboord te houden, maar de Oranje-international beschikt over een aflopend contract. Hij kan kiezen voor een transfervrij vertrek uit Lyon, clubpresident Jean-Michel Aulas geeft de hoop op een contractverlenging echter niet op.

Lyon-baas geeft hoop niet op en denkt aan langer verblijf Memphis
© Pro Shots

Deze boodschap bracht Aulas via de plaatselijke krant Le Progrès. Overigens viel er deze winter bijna niets te verlengen, want de clubpresident bevestigde gesprekken tusen Lyon en Barcelona, de club die Memphis dolgraag wilde hebben. 'We wilden hem best helpen om een transfer naar Barcelona te maken, maar financieel gezien was het niet mogelijk', doelde Aulas op de slechte financiële situatie van de Catalanen.

En dus kan Memphis over een klein half jaar gaan en staan waar hij wil. Aulas geeft echter niet op wat betreft de aanvaller die dit seizoen veertien keer scoorde, waarvan dertien keer in de Ligue 1. 'Er zijn niet veel spelers zoals hij. Ik heb altijd gewenst dat hij langer bleef, maar onze aanbiedingen hebben hem niet overtuigd. Maar tot het laatste moment blijf ik hopen dat hij zal verlengen voor het volgende seizoen. Dat is op dit moment niet mogelijk, maar waarom zou het niet lukken?', vraagt de eindverantwoordelijke bij Lyon zichzelf af.

Lyon speelt dit seizoen geen Europees voetbal, maar doet wel volop mee in de Franse titelstrijd. Na 25 duels staat de club op een derde plek achter koploper Lille en nummer twee Paris Saint-Germain. De verschillen in de top van de Ligue 1 zijn echter klein.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.