Luxepositie Veerman: aanbieding op zak en belangstelling

Reacties

Weinig Eredivisie-spelers zullen in zo'n luxepositie verkeren als Joey Veerman. Een jaar geleden stapte hij voor een paar ton over van FC Volendam naar SC Heerenveen. In zijn eerste Eredivisie-seizoen maakte de 21-jarige middenvelder dermate veel indruk, dat hij nu in een zetel zit.

Luxepositie Veerman: aanbieding op zak en belangstelling
© Pro Shots

Allereerst ligt er een nieuwe aanbieding van Heerenveen in het verschiet. Hoewel het huidige contract van Veerman nog langdurig loopt (tot medio 2022 met een optiejaar), wil technisch manager Gerry Hamstra de verbintenis nu al openbreken. Daarbij is er voor de speler een fraaie opwaardering weggelegd, als beloning voor zijn ontwikkeling van Eerste Divisie-speler tot een van de grootste talenten buiten de topvier.

Het is een mooi compliment voor Veerman, maar veel haast om zijn toekomst al vast te leggen heeft hij niet. In de wetenschap dat de laatste transferwindow deze zomer pas in oktober sluit en zijn zaakwaarnemer de afgelopen periode door een flink aantal clubs is benaderd, lijkt afwachten een logische strategie. De meeste clubs zullen pas later dan normaal in beweging komen op de markt, bijvoorbeeld omdat zij dan meer financiële zekerheden over de toekomst hebben.

Zo leek Feyenoord in een eerder stadium snel concreet te worden, maar bracht de coronacrisis daar verandering in. Club Brugge heeft zijn belangstelling enkele weken geleden al laten doorschemeren richting de speler, maar dat heeft ook nog niet in een voorstel geresulteerd. De Vlamingen zien in Veerman een speler die uiteindelijk zijn landgenoot Ruud Vormer zou kunnen opvolgen.

Alles wijst er momenteel op dat Veerman volgende week gewoon met Heerenveen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat beginnen

Lees in ons speciale themanummer veel meer over SC Heerenveen. Vanwege het aanstaande honderdjarig jubileum schenken we in diverse verhalen aandacht aan deze fraaie mijlpaal. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer J. Veerman
Meer over J. Veerman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.