Luuk de Jong ziet weerzien met Barcelona of Sevilla zitten

Luuk de Jong speelde donderdag slechts een helft mee met PSV. De spits bleef in de rust in de kleedkamer achter tegen Bodø/Glimt. De wissel was gepland, zo liet De Jong na de Europa League-wedstrijd weten. 'Ja, dat was ook met het oog op wat nog gaat komen.'

FK Bodø/Glimt
1 - 2
PSV
PSV

PSV leidde bij rust al door een eigen doelpunt van de Noren. Uiteindelijk wonnen de Eindhovenaren met 1-2. 'We wisten dat het hier lastig zou worden', zei De Jong tegen Veronica. 'Bodø is een ploeg die speelt op kunstgras en graag aan het voetballen komt, maar al met al hebben we een degelijke zege geboekt.'

'Het kunstgras is altijd even wennen', vervolgde de spits. 'De snelheid van de bal, dat merk je altijd wel. Een team dat daar altijd op speelt, heeft daar voordeel van. Dat is logisch. Toch denk ik dat we genoeg kansen hebben gecreëerd en bij vlagen goed hebben gespeeld. Soms moesten we inzakken en het spel aan hen laten. Dat deden ze goed, complimenten daarvoor.'

PSV moest de groepswinst aan Arsenal laten en stroomt na het WK in een tussenronde in. Daarin wacht mogelijk een zware tegenstander. De Jong had wel een voorkeur. 'Natuurlijk zijn er leuke ploegen. Als je een Barcelona of Sevilla krijgt, dat zou leuk zijn. Ik heb daar een mooie tijd gehad, het zou leuk zijn om daar terug te keren. We willen zo ver mogelijk komen, dus dan is een iets makkelijkere tegenstander wellicht fijner. Maar als alle mogelijke tegenstanders uit de Champions League komen, is dat waarschijnlijk niet het geval.'

Voordat het zo ver is, gaat PSV zondag eerst op bezoek bij Ajax voor de topper in de Eredivisie. 'We hebben nu een goed ritme te pakken. Tegen Arsenal, NEC en ook vandaag speelden we goed. We hebben een goed gevoel, hopelijk kunnen we dat meenemen naar zondag.'