Luuk de Jong toont klasse met prachtige eerste goal voor Sevilla

Luuk de Jong heeft zijn eerste doelpunt in het shirt van Sevilla te pakken. De van PSV overgenomen spits opende vannacht in de oefenwedstrijd tegen FC Dallas (1-3) op fraaie wijze de score.

De Jong maakte afgelopen zaterdag zijn officieuze debuut voor Sevilla en hield daar geen groots gevoel aan over. De aanvaller kampte met een lichte blessure en deed daardoor maar een halfuur mee tegen Reading. In dit deel van de wedstrijd kwam De Jong nauwelijks in het stuk voor. Tegen FC Dallas wist hij zich wél te onderscheiden.

De eerste goal van De Jong in dienst van Sevilla was een fraaie. De spits wipte de bal met rechts over een tegenstander heen en schoot vervolgens met links verwoestend raak. Het was niet voldoende voor een voorsprong bij rust. Kort voor de onderbreking trok Santiago Mosquera de score terug in evenwicht, door na een fraaie dribbel binnen te schuiven.

Sevilla-coach Julen Lopetegui bracht voor de tweede helft een nieuw elftal binnen de lijnen en dus keerde De Jong niet terug op het veld. Langs de kant zag hij zijn ploeg de wedstrijd alsnog naar zich toe trekken. Joan Jordan schoot een vrije trap binnen voor de 1-2 en Nolito zorgde zeven minuten voor tijd voor de beslissing. De volgende oefenwedstrijd van Sevilla is in de nacht van zondag op maandag, tegen Champions League-houder Liverpool.