Luuk de Jong staat ongewild centraal in Mexicaanse pers: 'Falso!'

Reacties

Toluca heeft zich naar aanleiding van alle transfergeruchten rondom Luuk de Jong genoodzaakt gezien te reageren.

Luuk de Jong staat ongewild centraal in Mexicaanse pers: 'Falso!'
© Pro Shots

De afgelopen dagen tikten Mexicaanse sportjournalisten hun vingers blauw over De Jong. Aanvankelijk werd beweerd dat de 31-jarige spits, die dit seizoen op huurbasis voor Barcelona speelde, zijn jawoord had gegeven aan Toluca. Nu wordt echter geschreven dat De Jong Toluca's aanbieding definitief naast zich heeft neergelegd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zaterdag werd er een nieuw hoofdstuk aan de De Jong-saga toegevoegd. Er ging opeens een opmerkelijk 'screenshot' rond op social media, dat afkomstig zou zijn van de website van Toluca. In het statement viel te lezen dat Toluca een akkoord had bereikt met Sevilla en De Jong en dat bovendien al het papierwerk was geregeld. Vervolgens weigerde De Jong op het vliegtuig te stappen voor de overige formaliteiten, zo klonk het. Los Diablos Rojos zouden daarom van plan zijn juridische maatregelen te nemen: 'Niemand maakt Toluca of het Mexicaanse voetbal belachelijk.'

Het bericht was echter helemaal niet afkomstig van Toluca. 'FALSO!', reageert de club op Twitter.

Het is nog altijd niet bekend waar de toekomst van De Jong ligt, maar die ligt dus in ieder geval niet bij Toluca. Vrijdag bevestigde ook trainer Ignacio Ambriz dat de 38-voudig international van Oranje niet naar Estadio Nemesio Díez komt. 'Hij was een van de mogelijkheden op de markt, ja. Maar er is niets concreet. Er zijn ook geen contracten met hem getekend. Het was meer een gerucht uit de pers.'

Als bekend probeert PSV De Jong te verleiden tot een terugkeer naar het Philips Stadion. Sevilla vraagt echter een transfersom van naar verluidt zes miljoen euro en bovendien ontvangt De Jong er een vorstelijk salaris.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.