Luuk de Jong na verlies in De Kuip: 'Dikverdiend wil ik het niet noemen'

PSV raakte zondag zijn ongeslagen status in de Eredivisie kwijt. De Eindhovenaren verloren uit bij Feyenoord met 2-1 in een tumultueus duel. Aanvoerder Luuk de Jong vond dat PSV de nederlaag vooral aan zichzelf te wijten had en Feyenoord teveel de gelegenheid bood om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

'In de eerste helft verliezen we van onszelf, spelen we gewoon niet goed', sprak de spits na afloop bij FOX Sports. 'We verliezen veel tweede ballen en duels en daar profiteren zij dan van. In de tweede helft slagen we er meer in ons eigen spel te spelen.'

De Jong zegt dat PSV wel degelijk was voorbereid op een intense strijd in Rotterdam-Zuid. 'Ja, we wisten dat ze vol gas zouden geven tegen ons. Maar toch waren we daar niet scherp genoeg in, vandaag. We waren onszelf niet en lieten het gebeuren. Wat ik zeg: in die eerste helft verlies je gewoon van jezelf.'

Voor rust had PSV niet veel in te brengen tegen Feyenoord, maar dikverdiend wilde De Jong de zege voor de Rotterdammers desondanks niet noemen. 'In de eerste helft leverden zij meer strijd dan wij, maar in de tweede helft hadden wij wel degelijk kansen om 2-2 te maken. Dus dikverdiend wil ik het niet noemen. We moeten onszelf gewoon kwalijk nemen dat wij ons eigen spel niet spelen. Soms moet je daar onderuit voetballen.'

Na de nederlaag tegen Feyenoord gaat PSV nog wel aan kop, maar de voorsprong op Ajax is geslonken tot twee punten. Op de vraag of de titelrace nu weer helemaal open ligt, reageerde De Jong zondag niet instemmend. 'Die is altijd al open geweest, wij hebben in ieder geval nooit gezegd dat-ie gesloten was.'