Luuk de Jong met bevrijdende goal van grote waarde voor Sevilla

Sevilla heeft in Groep E van de Champions League zijn eerste overwinning geboekt. Dankzij een doelpunt van Luuk de Jong wonnen de Spanjaarden van Stade Rennes.

Sevilla
Sevilla
1 - 0
Rennes
Rennes

Rennes moest het in Andalusië doen zonder zijn kloppende hart. Supertalent Eduardo Camavinga was geblesseerd en Steven N'Zonzi miste het treffen met zijn oude werkgever door een schorsing. De Fransen moesten in hun tweede Champions League-wedstrijd ooit daardoor flink puzzelen en speelden vanaf de aftrap een verloren wedstrijd.

Sevilla was vele malen sterker, maar wist dat overwicht lange tijd niet uit te drukken in de score. Tien minuten na rust was het dan eindelijk raak. Linksback Marcos Acuña gaf de bal uitstekend voor op De Jong, die de bal met zijn rechtervoet prima binnen volleerde: 1-0. Die ene goal van de Oranje-international was genoeg voor de overwinning.

Door die zege op Rennes komt Sevilla op vier punten uit twee duels, net zoveel als Chelsea, dat wel een beter doelsaldo heeft. De Londenaren wonnen eerder op de avond met 0-4 van FC Krasnodar.