Luuk de Jong laat zich zien bij eerbetoon aan overleden Reyes

Luuk de Jong heeft zich zaterdagavond met zijn specialiteit laten gelden in het shirt van Sevilla. De aanvaller was in een bijzondere oefenwedstrijd trefzeker met een rake kopbal.

Sevilla oefende zaterdag tegen Extremadura, een duel dat werd georganiseerd als eerbetoon aan de onlangs overleden José Antonio Reyes. Reyes begon zijn loopbaan bij Sevilla en speelde negen wedstrijden voor Extramadura, voordat hij begin juni op tragische wijze om het leven kwam. De 35-jarige Reyes overleefde een ernstig auto-ongeluk niet.

Zaterdagavond werd er uitgebreid stilgestaan bij het leven van Reyes en alle inkomsten die uit het duel werden gehaald, gaan naar de familie van de overleden aanvaller. De Jong leek op deze speciale avond de matchwinner te gaan worden. De van PSV overgekomen aanvaller kwam een klein kwartier na rust bij een indraaiende vrije trap aanstormen en kopte in de verre hoek raak.

Sevilla hield de 1-2 voorsprong tot blessuretijd vast, maar toen vond Extremadura toch nog de gelijkmaker. Alex López tikte van dichtbij de 2-2 binnen en dat betekende het slotakkoord. De Jong, die de gehele wedstrijd meedeed, zal er niet te lang bij stilstaan. Na zijn tweede treffer in het shirt van Sevilla (De Jong was eerder trefzeker tegen FC Dallas) is het vizier van de spits nu gericht op de start van het seizoen in La Liga, volgende week zondag op bezoek bij Espanyol.