Luuk de Jong bij Sevilla-debuut al snel naar de kant

Luuk de Jong heeft zijn eerste speelminuten in het shirt van Sevilla achter de rug. De spits begon in de oefenwedstrijd tegen Reading in de basis, maar ging volgens afspraak na 32 minuten naar de kant.

De Jong maakte twee weken geleden de overstap van PSV naar Sevilla en had deze week last van een pijnlijke heup. Toch liet coach Julen Lopetegui de Nederlander starten in het eerste oefenduel van Sevilla in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Jong kon tegen Reading het verschil niet maken en werd na ruim een halfuur volgens afspraak naar de kant gehaald wegens de lichte blessure.

Op het moment dat De Jong plaatsmaakte voor Munas Dabbur stond het nog 0-0. De score kwam pas in de tweede helft in beweging, toen Andrija Novakovich (vorig seizoen nog in dienst van Fortuna Sittard) Reading uit een hoekschop op voorsprong kopte. Lang konden de Engelsen niet van die voorsprong genieten, want na een handsbal van Gabriel Osho benutte Nolito een strafschop voor de 1-1.

Fernando (de achtste en meest recente aanwinst van het zeer bedrijvige Sevilla) kopte uit een corner op de lat, voordat Sevilla de wedstrijd via een treffer van José Alonso Lara alsnog naar zich toe trok. Lara knikte na goed voorbereidend werk van Alejandro Pozo raak en bezorgde Lopetegui zo een winnende start.

Sevilla vervolgt de voorbereiding op het seizoen nu in de Verenigde Staten en speelt komende donderdag tegen FC Dallas. Vier dagen na deze wedstrijd wacht een ontmoeting met Champions League-winnaar Liverpool. De Jong hoopt in deze duels weer in actie te kunnen komen.