Lukkien zwaait met lach en traan af bij FC Emmen

Reacties

Dick Lukkien beleefde zondag een bewogen dag. 's Ochtends presenteerde FC Groningen hem als nieuwe trainer, waarna hij 's middags werd uitgezwaaid door zijn oude club FC Emmen. De emoties gingen alle kanten op bij de oefenmeester.

Lukkien zwaait met lach en traan af bij FC Emmen
© Pro Shots

Na zeven jaar bij Emmen keert Lukkien komend seizoen terug in Groningen. Onder zijn leiding promoveerde Emmen voor het eerst naar de Eredivisie. Lukkien werd in 2022 kampioen in de Eerste Divisie, maar degradeerde ook twee keer met de club uit Drenthe. Bij de club heeft de trainer wel een prachtige staat van dienst. Emmen onthulde zondag een speciale tegel voor De Oude Meerdijk en de ESPN-documentaire over zijn tijd bij de club ging in première.

Tijdens het zien van de documentaire kreeg Lukkien de tranen in zijn ogen. 'Je voelde meteen de emotie en de pijn na afloop van de wedstrijd tegen Almere City. De documentaire was een mooie samenvatting van mijn zeven jaar hier. Ik houd er ondanks de degradatie een prachtig gevoel aan over', zei Lukkien in gesprek met ESPN.

Volgens Lukkien heeft Emmen de afgelopen jaren grote stappen gezet. 'Deze club is tegenwoordig geworteld in de samenleving. Je ziet jongetjes in een Emmen-shirt, het stadion is uitverkocht. Het "mag" weer om voor Emmen te zijn. Dat is het mooiste dat je kan overkomen als club. Emmen heeft wortel geschoten.'

Komend seizoen komt Lukkien als trainer van Groningen zijn oude club weer tegen in de Keuken Kampioen Divisie. Hij wenste Emmen veel succes, maar ook niet te veel. 'Laten we hopen op Groningen eerste en Emmen tweede', zei Lukkien met een knipoog.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.