Lukkien licht de uitblinkers van Emmen uit: 'Een enorme brok in m'n keel'

Reacties

FC Emmen en FC Utrecht speelden zondag een wedstrijd waarbij feitelijk niets meer op het spel stond. Toch werd het vermakelijk en kon Emmen-trainer Dick Lukkien bij vlagen ook volop genieten. Vooral van de Emmenaren buiten het veld.

Lukkien licht de uitblinkers van Emmen uit: 'Een enorme brok in m'n keel'
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
3 - 2
FC Emmen
FC Emmen

Vóór de beslissende nederlaag tegen Feyenoord van vorige week (1-3), riep Emmen zijn supporters al op om massaal naar De Galgenwaard te komen voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Hoewel die dus nergens meer over ging en Lukkien zeven basisspelers rust gaf, werd het zo toch een bijzondere middag voor de bezoekers in Utrecht.

Na de vroege 1-0 vreesde Emmen even voor een dramatische uitslag, maar het liep helemaal anders en bleef uiteindelijk tot het einde spannend: 3-2. 'Ik heb wel genoten van hoe we het samen doen', zegt Lukkien. Er kunnen nog steeds heel veel dingen beter, maar er staat wel een ploeg die denkt: we willen hier met een oké gevoel weg. Dat vind ik wel leuk om te zien', aldus de trainer.

'En laten we het uitvak niet vergeten hè. Dat is natuurlijk fenomenaal', licht Lukkien de grootste uitblinkers aan Drentse zijde uit. 'Daar stond ik wel met een enorme brok in m'n keel naar te kijken, naar de steun die wij krijgen', vertelt hij.

'Er gaan twaalfhonderd man mee, die hadden gedacht dat er nog iets op het spel stond. Dat bleek niet het geval, maar ze gaan toch mee. De steun die we de hele wedstrijd hebben gevoeld, is bijzonder. Wij moeten zorgen dat deze club op het hoogste niveau blijft. Dat zijn we aan onszelf verplicht, maar zeker aan die mensen, die hebben dat gewoon verdiend. Deze club is zo gegroeid, ook op dit gebied. In support, écht samen. Dat is voor mijn gevoel het mooiste.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De trainer werd ook persoonlijk luidkeels toegezongen door de meegereisde supporters. Dat liet hem duidelijk niet onberoerd, na alles wat er de laatste maanden gebeurd is. Twee maanden geleden waren er ook veel negatieve reacties, toen duidelijk werd dat hij naar FC Groningen gaat vertrekken. Maar zondag in De Galgenwaard werd duidelijk dat het merendeel van de Emmen-supporters Lukkien nog altijd enorm waarderen.

'Dat is gewoon prachtig', vindt de trainer. 'Omdat die mensen ook zien wat je doet. Ik heb ook steeds geroepen: voor mij verandert er niet zoveel. Ik snap ook wel dat mensen daar anders over kunnen denken, maar ik weet wie ik ben en hoe ik erin sta. Dat verandert niet. Dat herkennen zij. Dat is natuurlijk ook de ultieme waardering.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.