Lukaku staat op bij United na spandoekactie en voorkomt totale crisis

Reacties

Manchester United heeft zondag tijdens de vierde speelronde van de Premier League afgerekend met Burnley en daarmee voorkomen dat de sportieve situatie zorgwekkende vormen aanneemt. Romelu Lukaku nam de geplaagde ploeg van José Mourinho bij de hand.

Lukaku staat op bij United na spandoekactie en voorkomt totale crisis
Burnley
Burnley
0 - 2
Manchester United
Manchester United

Met slechts drie punten uit drie speelrondes beleefde Manchester United zijn slechtste seizoenstart sinds 1992/93, toen The Red Devils overigens wel de titel veroverden. De toorn van de fans richt zich in elk geval niet alleen op manager Mourinho, die deze week tijdens persconferenties ouderwets de aandacht naar zich toetrok. Voor de wedstrijd vloog er over Turf Moor, het stadion van Burnley, een vliegtuigje met een spandoek waarop een duidelijke boodschap stond voor de directeur: 'Ed Woodward - a specialist in failure'.

Het spandoek met de weinig vleiende beschrijving van United-directeur Ed Woodward.
Het spandoek met de weinig vleiende beschrijving van United-directeur Ed Woodward.

Falen was niet wat de Manchester United-spelers zondag deden. Met snelle combinaties en gevarieerde aanvallen maakte de ploeg van Mourinho indruk. Jesse Lingard, Lukaku en Alexis Sánchez waren levensgevaarlijk en de 0-1 van Lukaku in de 27ste minuut was niet meer dan verdiend. De Belg torende boven twee verdedigers uit en klopte keeper Joe Hart met een kopbal.

Vlak voor rust nam Lukaku ook de tweede goal van de bezoekers voor zijn rekening. Na een afgeslagen aanval kreeg de spits de bal alsnog in zijn bezit, waarna hij Hart kansloos liet. De Belg, die met zijn 104de Premier League-goal het aantal van Didier Drogba evenaarde, had het geluk dat verdediger Ben Mee buitenspel ophief.

Burnley, dat een dramatische seizoenstart kent en donderdag door Olympiakos Piraeus werd uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League, kwam er voor rust totaal niet aan te pas. Aanvaller Chris Wood stond geïsoleerd en werd zelden bereikt. Na de onderbreking toonde de revelatie van vorig seizoen beterschap, zonder dat United echt in verlegenheid werd gebracht.

Zo leek United schadevrij Turf Moor te verlaten, ware het niet dat Marcus Rashford (foto onder) in de 72ste minuut een rode kaart incasseerde. De aanvaller kon zich niet beheersen en zette zijn hoofd tegen dat van Phil Bardsley. Vlak daarvoor had Rashford nog een strafschop versierd. Dat leidde niet tot de 0-3, want Hart keerde de inzet van Paul Pogba.

Met een man meer nam Burnley alle risico's, wat een uiterst aantrekkelijke slotfase tot gevolg had. Wonderbaarlijk genoeg vielen er geen doelpunten meer. Door de 0-2 zege krikt United het saldo op naar zes punten, vijf meer dan Burnley, dat alleen West Ham United onder zich houdt.

Na de interlandperiode gaat Manchester United op bezoek bij het verrassende Watford. Op 19 september openen Mourinho en consorten de Champions League-campagne met een uitduel bij debutant Young Boys.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.