Lukaku op de bres voor fel bekritiseerde Mourinho

Reacties

Romelu Lukaku heeft het in aanloop naar de vijfde speelronde in de Premier League opgenomen voor zijn manager José Mourinho. De spits van Manchester United is van mening dat de eerlijkheid van de fel bekritiseerde Portugees gewaardeerd moet worden.

Lukaku op de bres voor fel bekritiseerde Mourinho

United is teleurstellend aan het seizoen begonnen en Mourinho ligt onder vuur bij de media. De oefenmeester is daar niet van gediend en zocht al een paar keer de confrontatie op. Zo eiste hij na de 3-0 nederlaag tegen Tottenham Hotspur respect van de aanwezige journalisten.

Lukaku meent dat de media slechts één kant van Mourinho zien. 'Men weet dat hij een echte winnaar is', zegt de Belg tegen de BBC. 'Maar wat ik aan hem waardeer, is dat hij zijn emoties nooit zal faken. Als hij boos is, dan is hij boos. Als hij gelukkig is, dan zie je aan hem dat hij gelukkig is. Ik begrijp niet waarom mensen zijn eerlijkheid niet waarderen.'

Lukaku benadrukt dat hij prima met Mourinho kan samenwerken. 'Hij brengt mij en de andere spelers aan het lachen. Hij is echt een familieman', zegt de spits. 'Hij vecht voor zijn spelers, maar hij is honderd procent echt. De meeste managers in deze competitie zoeken naar omwegen om blij te worden als ze niet blij zijn, maar bij Mourinho weet je precies hoe hij zich voelt. Men zou het moeten respecteren dat hij zichzelf blijft en niet bang is voor een confrontatie.'

United verloor in de eerste vier speelronden al twee keer en staat op de teleurstellende tiende plaats in de Premier League. Zaterdagavond (18.30 uur) gaat de ploeg van Mourinho op bezoek bij Watford, dat met twaalf punten uit vier wedstrijden dé verrassing van de eerste weken van het nieuwe seizoen is. Watford staat samen met Liverpool en Chelsea bovenaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.