Lukaku krijgt volle laag: 'Als er een prijs voor least valuable player was...'

Reacties

De nachtmerrie van de Rode Duivels was ook de nachtmerrie van Romelu Lukaku. De spits werd het toonbeeld van de mislukte WK-missie van België.

Lukaku krijgt volle laag: 'Als er een prijs voor least valuable player was...'
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
0 - 0
België
België

De beoogde redder des vaderlands werd de schlemiel. Zijn gemiste kansen tegen Kroatië bleken de voorbode van het andere onheil voor België. Lukaku zelf besefte dat ook getuige zijn reactie na afloop, waarbij hij zijn frustraties botvierde op de dug-out.

In de buitenlandse media kwam Lukaku er slecht vanaf. 'Als er een prijs voor de LVP (least valuable player) zou bestaan, dan zou hij die krijgen', was het Spaanse AS duidelijk over het optreden van de spits.

Ook in Engeland werd de onfortuinlijke spits niet gespaard. 'Lukaku has a shocker', was het veelzeggende oordeel van de Daily Mail. La Gazzetta dello Sport zag de aanvaller van Internazionale falen. 'Mondiale flop’, concludeerde de Italiaanse krant. 'Eerst de missers, daarna de wanhoop en tot slot de tranen. Het beste wat nu kan gebeuren is een snelle terugkeer naar Milaan, waar hij het eerste deel van het seizoen - een nachtmerrie - kan afsluiten.'

Zondebok
Lukaku werd in eigen land in bescherming genomen. De spits verdient het niet de zondebok te worden, ook in de wetenschap dat hij er alles aan had gedaan om op het WK van zich te doen spreken na het blessureleed.

'Rom is zeker niet de antiheld', zei teamgenoot Timothy Castagne. 'Hij staat daar om de verdediging te wegen en kansen te creëren. Zonder hem hebben we die mogelijkheden misschien niet eens. Er valt hem niets te verwijten. Lukaku heeft al zoveel belangrijke, moeilijker goals gemaakt. Nu lukte het niet.' Toby Alderweireld sloot zich daarbij aan. 'Hoe lang heeft Romelu niet gespeeld bij Inter? Dan is het gemakkelijk om te roepen: die kopbal moet er altijd in gaan.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.