Luis Enrique voert wijziging door in Spaanse WK-selectie

Reacties

Het WK gaat aan de neus van José Luis Gayà voorbij. De linksback heeft in het Spaanse trainingskamp een enkelblessure opgelopen en hoewel de kwetsuur niet heel ernstig is, heeft Luis Enrique besloten om hem te vervangen. Alejandro Baldé van Barcelona komt nu bij de groep. 

Luis Enrique voert wijziging door in Spaanse WK-selectie
© Pro Shots

Spanje oefende donderdag tegen Jordanië (1-3 zege) en Gayà kwam in dit duel al niet in actie. Tijdens een van de trainingen voorafgaand aan de wedstrijd heeft de vleugelverdediger van Valencia een verstuikte enkel opgelopen. Bondscoach Luis Enrique zei donderdag al dat hij twijfels had over de inzetbaarheid van Gayà tijdens het WK.

Volgens de Spaanse kranten is uit onderzoek gebleken dat de enkelblessure niet ernstig is en dat Gayà waarschijnlijk een kleine twee weken uit de roulatie zal zijn. Dat betekent dan echter wel dat hij tijdens de groepsfase niet of nauwelijks van dienst kan zijn. Luis Enrique heeft Gayà daarom slecht nieuws gebracht en hem verteld dat hij de vleugelverdediger zal gaan vervangen.

De Spaanse voetbalbond heeft inmiddels bevestigd dat Gayà niet naar het WK gaat en dat Baldé zijn plek in de selectie inneemt. De negentienjarige back van Barcelona heeft zijn debuut voor de Spaanse ploeg nog niet gemaakt. Hij zat wel al bij de voorselectie van Luis Enrique.

Spanje speelt op woensdag zijn eerste WK-wedstrijd, tegen Costa Rica. 

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.