Luhukay weg bij Sankt Pauli na exemplarisch incident met Veerman

Reacties

Jos Luhukay en FC Sankt Pauli gaan niet met elkaar door. Ondanks een tot 2021 doorlopend contract hebben de Duitse cultclub en de Nederlandse trainer de samenwerking beëindigd.

Luhukay weg bij Sankt Pauli na exemplarisch incident met Veerman
© Pro Shots

Dat besluit zat er volgens Duitse media al aan te komen. Vorige week liepen Kicker en Bild al vooruit op het afscheid van Luhukay, die probeerde een verandering teweeg te brengen in de clubcultuur. De eigengereide werkwijze van de 57-jarige Limburger stuitte de clubleiding tegen de borst.

Exemplarisch voor de manier waarop Luhukay te werk ging was het incident met Henk Veerman. De Nederlandse spits liet twee weken geleden na zijn doelpunt Erzgebirge Aue merken niet blij te zijn met de trainer, die in woord en gebaar zijn ongenoegen had geuit over het spel van de aanvaller.

Het schortte volgens Luhukay aan de instelling van Veerman, die dat op weg naar de kleedkamer andermaal te horen kreeg. 'Als spits moet je ijskoud zijn. Niet alleen om een doelpunt te maken, maar ook om bij een strafschop je verantwoordelijkheid te nemen', zei de trainer na afloop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Veerman is zeker niet de enige speler op wie Luhukay dit seizoen openlijk kritiek uitte. 'Mijn ervaring is dat de selectie hier telkens wordt beschermd door de media en dat de trainer onder druk wordt gezet.' De clubleiding was het met hem eens dat verandering nodig was, maar niet op de manier waarop Luhukay dat probeerde.

En dus komt er na ruim een jaar weer een einde aan de samenwerking, die in april 2019 begon met als doel te promoveren naar de Bundesliga. In die missie is Luhukay, voor zijn periode in Hamburg werkzaam bij Sheffield Wednesday, niet geslaagd. Dit seizoen eindigde Sankt Pauli als veertiende in de Tweede Bundesliga.

Zere plek
In het clubstatement erkent Luhukay dat hij op sommige momenten misschien anders had kunnen optreden. 'Als het aankomt op het in het openbaar uitdragen van de noodzakelijke interne kritiek, had ik sommige dingen vandaag zeker anders gedaan. Maar het ging mij altijd om het belang en het succes van de club.'

Sankt Pauli-directeur Andreas Bornemann stelt dat Luhukay soms iets te recht op zijn doel af ging. 'Jos stipte terecht aan dat hij was gehaald om de vinger op de zere plek te leggen. Daar waren we het over eens, maar misschien deed hij dat iets te hard. Maar we zullen van zijn werk blijven profiteren in de toekomst'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
VfL Osnabrück
34
9
13
12
46-48
-2
40
14
FC Sankt Pauli
34
9
12
13
41-50
-9
39
15
Karlsruher SC
34
8
13
13
45-56
-11
37
16
1. FC Nürnberg
34
8
13
13
45-58
-13
37
17
SV Wehen Wiesbaden
34
9
7
18
45-65
-20
34
18
Dynamo Dresden
34
8
8
18
32-58
-26
32
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.