Lucratief avontuur in Turkije voor Excelsior-talent Haspolat

Reacties

Dogucan Haspolat staat aan de vooravond van een transfer naar Turkije. Kasimpasa heeft een lucratief contract tot medio 2024 klaarliggen voor de negentienjarige middenvelder van Excelsior.

Lucratief avontuur in Turkije voor Excelsior-talent Haspolat
© Pro Shots

Voor Haspolat betekent dat een flinke stap hogerop. Kasimpasa staat momenteel veertiende in de Süper Lig, het hoogste niveau van Turkije. Er was al langer interesse uit dat land. Afgelopen zomer zong de naam van de geboren Rotterdammer nog rond bij Besiktas en Fenerbahçe.

Haspolat beleefde augustus 2016 zijn Eredivisiedebuut voor Excelsior in het uitduel met Feyenoord toen hij pas zestien jaar oud was en is daarmee de jongste debutant in de clubhistorie. De seizoenen erna kwam hij respectievelijk tot zeven en veertien duels op het hoogste niveau.

Dit seizoen is Haspolat uitgegroeid tot vaste waarde bij Excelsior. De teller staat halverwege het seizoen op negentien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij afwisselend als middenvelder en rechtsback speelde.

Het vertrek van Haspolat naar Kasimpasa zal in sportief opzicht een aderlating zijn voor Excelsior, maar daar staat wel een transfersom tegenover. Het contract van de zelfopgeleide speler in Kralingen loopt nog door tot de zomer van 2021.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.