Luckassen pakt AZ-draad op in Brussel: interlandcarrière bij Ghana lonkt

Reacties

Derrick Luckassen is bij Anderlecht bezig aan een opmerkelijke revival. Voor de PSV-huurling lonkt bovendien een interlandcarrière bij Ghana.

Luckassen pakt AZ-draad op in Brussel: interlandcarrière bij Ghana lonkt
© Pro Shots

Luckassen werd geboren in Amsterdam, maar zijn ouders zijn van Ghanese afkomst. De 24-jarige verdediger is een van de Europese spelers die bij de bond van het Afrikaanse land in beeld zijn om de overstap te maken. Luckassen is inmiddels officieel benaderd door de bond van Ghana en staat daar positief tegenover. Hij speelde in het verleden interlands voor diverse Nederlandse jeugdploegen, waaronder Jong Oranje en Nederland Onder-19.

Dat Ghana in Luckassen een welkome versterking ziet is opnieuw een bevestiging voor de verdediger, die in Brussel bezig is aan een revival. De mandekker is al het hele seizoen basisspeler en wordt gezien als een van de weinige stabiele factoren in het wisselvallig presterende elftal.

Anderlecht staat slechts negende in de Belgische competitie, maar beschikt na 25 duels desondanks over een van de minst gepasseerde verdedigingen. In de Brusselse defensie is Luckassen sinds september een vaste naam. Hij begon al zijn zeventien wedstrijden namens Anderlecht in de basis en werd geen enkele keer gewisseld.

Toekomst
De leiding van Anderlecht gaat zich de komende weken buigen over een eventueel langer verblijf van Luckassen in Brussel. Het huurcontract van de verdediger bevat namelijk een optie tot koop. Wil Paars-Wit hem volgens de voorwaarden van die optie overnemen van PSV, dan moet er circa zes miljoen euro op tafel komen.

In Eindhoven heeft Luckassen nog een contract tot de zomer van 2022. Desondanks rekent PSV niet meer op een terugkeer van de verdediger, ook wanneer Anderlecht zijn koopoptie niet besluit te lichten. Luckassen gaf vorig jaar in een interview met Het Laatste Nieuws aan spijt te hebben van zijn keuze voor PSV en niet meer terug te willen naar Brabant.

Luckassen kwam medio 2017 als groot talent over van AZ, maar heeft de verwachtingen in Brabant niet in weten te lossen. Hij werd vorig seizoen uitgeleend aan Hertha BSC en vond afgelopen zomer – nadat even een herkansing bij PSV in de maak leek – dus tijdelijk ondergebracht bij Anderlecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.