Luckassen mist sturing bij PSV: 'We deden het heel slecht'

Derrick Luckassen is van mening dat PSV wel degelijk een selectie heeft die kan meestrijden om de landstitel. Dat liet de verdediger weten na de kansloze nederlaag tegen SC Heerenveen (2-0).

PSV stond al na zes minuten met 2-0 achter in Friesland. Bij beide doelpunten zag Luckassen er niet al te best uit. 'Vanuit het middenveld kwamen er alleen maar spelers van Heerenveen door, ik zag ze continu opduiken. Dan wordt verdedigen wel heel erg moeilijk.'

'We hebben de wedstrijd in de eerste tien minuten letterlijk weggegeven. Na de eerste goal viel alles uit elkaar bij ons. We zetten niet met zijn allen druk en eigenlijk deden we het heel slecht', vervolgde Luckassen tegen VI. 'Na de 2-0 heeft Cocu de boel op scherp gezet in de rust. Dan zie je dat we het in de tweede helft met tien man beter doen dan met elf in de eerste helft. Eigenlijk mag dat niet.'

Trainer Phillip Cocu gaf na afloop al aan leiderschap te missen bij PSV. Luckassen sluit zich aan bij de woorden van zijn coach. 'Je hebt iemand in het veld nodig die iedereen wakker houdt en alles goed neerzet, maar dat gebeurde niet.'

'Voor mijn gevoel is dit slechts een incident, maar we moeten wel veel beter voor de dag komen tegen Feyenoord volgende week. Het is onzin om nu het hele team af te branden op basis van alleen deze wedstrijd. We hebben nog steeds een kampioenswaardige selectie en de wedstrijd tegen Feyenoord is een mooie om revanche te nemen', besloot de voor ongeveer zes miljoen euro van AZ overgekomen Luckassen.