Lozano verklapt: 'Barcelona wilde me deze zomer hebben'

Reacties

Hirving Lozano speelt dinsdagavond (18.55 uur) met PSV tegen Barcelona. De Mexicaan had echter ook bij de Catalanen mee kunnen doen, zo vertelde hij op de persconferentie in Camp Nou maandagmiddag.

Lozano verklapt: 'Barcelona wilde me deze zomer hebben'

Lozano maakte in 2017 de overstap van CF Pachuca naar PSV en kende een indrukwekkend eerste seizoen op Europese bodem. Met zeventien competitietreffers speelde hij een belangrijke rol in het behalen van het landskampioenschap en ook bij Mexico was de 23-jarige aanvaller goud waard. Zo maakte hij het doelpunt dat Mexico naar het WK bracht, en velde hij hoogstpersoonlijk het vonnis over Duitsland in het openingsduel.

Logischerwijs was er vervolgens veel interesse in Lozano. Zat de tegenstander van dinsdag daar ook bij? 'Ja, Barcelona had zeker interesse in mij deze zomer. Ze hebben zich gemeld bij mijn zaakwaarnemer', onthulde Lozano. 'Ik wilde nu nog bij PSV blijven, maar in de toekomst hoop ik wel dat ik hier kan spelen voor deze mooie, grote club. Dan zou een volgende droom van me uitkomen.'

Dinsdagavond verdedigt Lozano dus nog de PSV-kleuren in Camp Nou. 'Voor mij is het heel bijzonder om hier te zijn. Barcelona is één van de grootste clubs ter wereld. Voor mij is dit de belangrijkste wedstrijd van mijn carrière op clubniveau. Het is een droom om hier te spelen. Het gaat erg lastig worden voor ons, maar ik heb er ongelooflijk veel zin in. Barça heeft zo veel goede spelers dat het voor ons heel moelijk wordt, maar we hebben altijd een kans. Ik kan niet wachten.'

Tot slot kreeg Lozano nog de vraag of hij hoopt dat Érick Gutiérrez tegen Barcelona in de basis staat. De boezemvriend van Lozano imponeerde zaterdag bij zijn debuut tegen ADO Den Haag met een doelpunt en assist. 'Hij heeft het fantastisch gedaan bij zijn debuut, maar of hij speelt moet je aan die man naast me vragen', doelde hij op trainer Mark van Bommel.

'Ook met een kleine nederlaag is Van Bommel niet tevreden'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.