Lozano over verwijten en imago: 'Ik weet dat het niet zo is'

Reacties

Hirving Lozano krijgt in Nederland geregeld het verwijt zich te snel te laten vallen of zelfs schwalbes te maken. In een exclusief interview met Voetbal International gaat de Mexicaan op dat veelbesproken imago in.

Lozano over verwijten en imago: 'Ik weet dat het niet zo is'

Niet zelden komen tegenstanders te laat met hun tackles of moeten ze aan de noodrem trekken om Lozano af te stoppen. Het leverde liefst 42 tegenstanders een gele of een rode kaart op in 59 Eredivisie-wedstrijden. Met twee kaarten tegen hem in het bekertoernooi en negen in Europa komt het totaal op 53 kaarten in slechts twee seizoenen. In totaal kreeg de Mexicaan de afgelopen twee jaar in de Eredivisie liefst 139 overtredingen te verwerken.

'Als mensen zeggen dat ik dat doe of tegenstanders een gele kaart aansmeer, maakt mij dat niet uit', zegt Lozano als hij geconfronteerd wordt met dat imago. 'Ik weet dat het niet zo is en dat is genoeg. Het heeft geen zin om het met me over één fout te hebben (de schwalbe tegen NAC, red.), terwijl er zoveel overtredingen op mij worden gemaakt. Dat is hier niet anders dan in Mexico. Daar krijg je meer met verschillende verdedigers te maken. Ze kunnen lang of klein zijn, fysiek sterk of juist snel. Maar in de Eredivisie zijn het bijna allemaal grote en sterke jongens. De verdedigers hier zijn bij veel teams de beste spelers.'

'Ik probeer met mijn spel mijn team te helpen en de verdedigers willen hun elftal ook helpen. Ze moeten mij dus afstoppen. Als dat op een normale manier niet lukt, dan doen ze het op een andere manier. Met overtredingen. Daarbij lopen ze het risico een kaart te krijgen. Ik zoek het contact nooit expres op. Het enige dat ik wil, is de bal bij me houden, dat doe ik door mijn hele lijf te gebruiken. Dat er dan soms contact is, is normaal. Dat zoveel verdedigers een gele kaart tegen mij krijgen, zegt denk ik genoeg. De verdedigers in Nederland zijn soms te hard in hun tackles, ze zijn vaak te laat en trekken heel veel aan mijn shirt. Maar daar klaag ik ook niet over. Het hoort allemaal bij voetbal en de scheidsrechter bepaalt de grens.'

Lees om 09.00 uur op VI PRO het gehele interview met Hirving Lozano. Een gesprek over Nederland, de wekelijkse transformatie tot Chucky en zijn toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Lozano
Meer over Lozano
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.