Lozano en Neres gaan vrijuit: geen vooronderzoek KNVB

De aanklager betaald voetbal van de KNVB stelt geen vooronderzoek in naar PSV-aanvaller Hirving Lozano en Ajax-aanvaller David Neres, laat de bond desvraagd aan VI weten.

Lozano en Neres gaan vrijuit: geen vooronderzoek KNVB

Lozano maakte zaterdag in het thuisduel met NAC Breda (5-1) een slaande beweging richting Pablo Marí, zonder daarbij de Spaanse verdediger daadwerkelijk te raken. Een dag later deelde Neres op bezoek bij FC Groningen (1-2 zege) een vermeende elleboogstoot uit.

Omdat de incidenten de dienstdoende scheidsrechters tijdens de wedstrijd waren ontgaan, was het op basis van tv-beelden mogelijk geweest alsnog een onderzoek in te stellen. Nu dat niet gebeurt kunnen Lozano en Neres komend weekend gewoon in actie komen.

En dus kunnen beide aanvallers een rol blijven spelen in de titelstrijd, die zijn climax nadert. PSV gaat zaterdag op bezoek bij AZ en ontvangt een week later in eigen huis Ajax. Het gat tussen de nummers één en twee van de Eredivisie bedraagt zeven punten.

Met name over Lozano was dit seizoen al veel te doen. De Mexicaanse clubtopscorer werd dit seizoen al twee keer geschorst wegens rode kaarten. Trainer Phillip Cocu stelde in navolging van bondscoach Juan Carlos Osorio dat de 22-jarige vleugelspits zich moet leren beheersen.

Chabot
Julian Chabot moet wel vrezen voor een schorsing. De Sparta Rotterdam-verdediger beging afgelopen zaterdag een spijkerharde overtreding op PEC Zwolle-aanvaller Younes Namli, maar scheidsrechter Bas Nijhuis zag de charge over het hoofd. De aanklager van de KNVB heeft alsnog een vooronderzoek gestart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen