Lozano dwingt Vitesse op de knieën met goal en assist

Reacties

Alles en iedereen bij PSV kan met een goed gevoel beginnen aan de kerstvakantie. In het laatste officiële duel van 2017 waren de Eindhovenaren in eigen huis te sterk voor Vitesse: 2-1. Grote man bij de thuisploeg was Hirving Lozano, die uiteindelijk afsloot op een assist én een doelpunt.

Lozano dwingt Vitesse op de knieën met goal en assist

Beide clubs kenden roerige weken. Koploper PSV zag de voorsprong op concurrent Ajax in een paar dagen tijd halveren van tien naar vijf punten, al volgde daarna wel voorzichtig herstel door een competitiezege op ADO Den Haag en het bereiken van de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-Beker. Bij Vitesse draait het nog een stuk stroever. Het won slechts één van de laatste zeven Eredivisiewedstrijden, waarna het de laatste tijd ook gonsde van de geruchten over de toekomst van trainer Henk Fraser. De club zelf noemde de berichten over een vertrek van de oefenmeester aan het eind van dit seizoen overigens voorbarig.

Ondanks de recente vormdip waren het de Arnhemmers die in Eindhoven brutaal de leiding namen. Na halve kansjes voor Luuk de Jong, Steven Bergwijn en Marco van Ginkel, was het Tim Matavz die aan de andere kant de score opende. De ex-spits van PSV tikte op aangeven van Bryan Linssen simpel raak. Even daarvoor had de Kosovaar overigens zelf al de 0-1 kunnen binnenschieten, maar na een blunder achterin trof hij de benen van keeper Jeroen Zoet. PSV leek met een achterstand te gaan rusten, maar dankzij verdediger Daniel Schwaab werd het kort voor de pauze gelijk. De Duitser knikte een vrije trap van Lozano achter voormalig PSV-goalie Remko Pasveer.

Daniel Schwaab zorgt met het hoofd voor 1-1.
Daniel Schwaab zorgt met het hoofd voor 1-1.

Was hij bij de gelijkmaker nog de aangever, de 2-1 kort na rust maakte Lozano helemaal zelf. Bart Ramselaar legde de bal met de hak fraai neer voor de Mexicaan, diens schot verdween na een lichte aanraking door Guram Kashia achter keeper Pasveer. Daarmee trekt Lozano de stijgende lijn die hij te pakken had door. Hij begon fenomenaal aan het seizoen, zakte daarna wat weg, was met name tegen ADO Den Haag vorige week opzichtig op zoek naar een bevrijdend doelpunt, maar lijkt inmiddels weer op de goede weg. Midweeks scoorde hij nog fraai in het gewonnen bekerduel met VVV-Venlo, zaterdag was hij de absolute uitblinker.

Die vroege treffer leek de ziel een beetje uit de wedstrijd te halen. PSV hield vrij eenvoudig stand, Vitesse was lange tijd niet bij machte om iets af te dwingen. Dat veranderde in de 83ste minuut, toen Matavz zijn tweede goal van de avond binnentikte. Hij reageerde attent toen Zoet een afstandsschot van Thomas Bruns losliet, maar de Sloveen stond daarbij buitenspel. En dus werd de treffer afgekeurd en kon PSV na negentig minuten de terechte overwinning vieren. Door die zege is PSV de beste ploeg over 2017, zoals het dat de afgelopen drie kalenderjaren ook al was.

PSV weet nu bovendien dat het met een voorsprong van minimaal vijf punten op naaste belager Ajax de winterstop in gaat. De Amsterdammers spelen zondagmiddag thuis tegen Willem II en moeten ervoor zorgen dat het gat van nu acht punten wordt teruggebracht.

Joshua Brenet over PSV - Vitesse.
'Lozano is na zijn dip sterk teruggekomen bij PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.