Lozano droomt van Premier League

Reacties

Hirving Lozano droomt van de Premier League. Na één seizoenshelft voor PSV is het de vraag hoe lang de Mexicaan nog in Eindhoven te bewonderen is. De club deed in de zomer een forse investering door het grote talent over te nemen van Pachuca.

Lozano droomt van Premier League

Het is nog altijd niet precies duidelijk hoe hoog de transfersom voor de 22-jarige aanvaller was. In Nederland wordt gesproken over acht miljoen euro, een bedrag dat kan oplopen tot twaalf miljoen, maar in Mexico wordt gerept over ongeveer twintig miljoen.

'De waarheid ligt ergens in het midden', aldus Marco Garcés, de technisch directeur van Pachuca. 'We kunnen pas achteraf zeggen wat de exacte prijs is die PSV voor hem moet betalen. Het bedrag kan namelijk door bepaalde voorwaarden steeds oplopen.' Bovendien toucheert Pachuca bij doorverkoop door PSV een heel mooi percentage van de transfersom.

VI Eindejaarsspecial: de roots van Lozano en het verdriet om Nouri

Bij zijn vertrek liet Chucky boezemvriend en ploeggenoot Érick Gutiérrez achter. De 22-jarige aanvoerder van Pachuca denkt dat Lozano, die volgens hem het liefst in de Premier League belandt, zijn carrière uitstekend uitstippelt. 'Ik had wel verwacht dat hij het in Nederland zo goed zou doen. Zijn droom is in Engeland te voetballen (bij Manchester United, red.), maar PSV is de juiste tussenstap voor hem. Chucky is niet zo slim, maar dat hij voor PSV koos, was een heel slimme beslissing van hem, haha.'

Lozano staat op achttien optredens voor PSV, waarin hij elf goals maakte en zes assists leverde. Zijn uitstekende start in Nederland zorgde reeds voor interesse van Arsenal. De buitenspeler heeft nog een contract tot medio 2023 bij de koploper van de Eredivisie.

Voor de Eindejaarsspecial van Voetbal International, die vanaf dinsdag in de winkels ligt en te bestellen is in onze webshop, toog VI naar Mexico om samen met zijn beste vriend, familie, ontdekker en trainers in Lozano's roots te duiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.