Lozano de geschiedenisboeken in met toptransfer naar Napoli

Reacties

Napoli heeft Hirving Lozano binnen. De 23-jarige Mexicaan maakt voor een recordbedrag de overstap van PSV naar Italië en tekent naar verluidt een contract tot medio 2024. PSV heeft nog wel wat administratieve zaken af te handelen met zowel Napoli als Pachuca, de vorige club van de aanvaller.

Lozano de geschiedenisboeken in met toptransfer naar Napoli

PSV nam Lozano in 2017 over van Pachuca en al snel groeide hij uit tot absolute smaakmaker in Eindhoven. Ook bij het Mexicaanse nationale elftal vertolkte de aanvaller een hoofdrol, onder meer op het WK in Rusland. Het afgelopen seizoen wisselde Lozano briljante momenten af met mindere fases, maar was hij alsnog goed voor zeventien goals en acht assists in de Eredivisie.

Nu maakt Chucky dus de overstap naar de Serie A. Napoli tast diep in de buidel voor de rappe buitenspeler, die de duurste uitgaande transfer in de clubhistorie van PSV wordt. Dat record stond tot nu toe op naam van Memphis Depay, die in 2015 voor 34 miljoen euro naar Manchester United vertrok. Lozano heeft een akkoord bereikt met Napoli, maar moet nog wel medisch gekeurd worden. PSV heeft nog wat administratieve zaken af te handelen met zowel Napoli als Pachuca, de vorige club van de aanvaller.

Bij Napoli gaat Lozano onder trainer Carlo Ancelotti spelen. De ervaren Italiaan leidde de Napolitanen afgelopen seizoen naar een tweede plaats en dus een Champions League-ticket.

PSV heeft onder anderen Ritsu Doan op het oog als vervanger van Lozano. FC Groningen zou Doan het liefst behouden, maar is bij een goed bod bereid om mee te werken aan een transfer. Wat de middenmoter uit de Eredivisie vraagt voor zijn smaakmaker, is onduidelijk. Een jaar geleden werd een bod van ruim tien miljoen euro van CSKA Moskou nog afgewezen.

'Lozano gaat met zijn transfersom over Memphis heen.'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.