Loyale Cillessen aast op hattrick als laatste Barcelona-kunstje

Reacties

Jasper Cillessen staat aan de vooravond van een nieuw avontuur. Eerst wil de dertigjarige doelman zijn Barcelona-avontuur passend afsluiten.

Loyale Cillessen aast op hattrick als laatste Barcelona-kunstje
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Valencia
Valencia

Puur op basis van het aantal gewonnen prijzen is het verblijf bij Barcelona uiterst vruchtbaar. De teller kan zaterdag bij een succes tegen Valencia op zeven eindigen als hij de Copa del Rey voor de derde keer op zijn palmares kan zetten. Twee keer werd hij Spaans kampioen en twee keer mocht hij ook de Spaanse Super Cup omhooghouden.

Deze oogst kan zijn honger naar speeltijd niet stillen. Hij moet niet weg, hij wil weg om meer aan spelen toe te komen. Bij Barcelona moet hij genoegen nemen met de kruimels die eerste keuze Marc-André Ter Stegen hem laat. Cillessen wil daar met het oog op zijn status bij Oranje geen genoegen mee nemen.

Want sinds zijn entree in Camp Nou in 2016 heeft hij slechts 2.790 minuten verdeeld over 31 duels onder de Catalaanse lat gestaan, waarvan het merendeel in de strijd om de Spaanse beker (23). Het aantal in de andere competities, Champions League (3x), Primera División (5x) en de Super Copa (0x), steekt daar schril bij af. Cillessen bleef 126 keer op de bank.

Het gebrek aan speeltijd zegt niets over zijn kwaliteiten. Trainer Ernesto Valverde heeft vaker laten weten uitermate tevreden te zijn met Cillessen. Over lof vanuit de boezem van de Catalaanse club heeft de Oranje-goalie geen klagen. 'Hij is een ongelooflijke keeper', vertelde verdediger Clément Lenglet in de aanloop naar de finale om de Copa del Rey. 'Hij helpt ons enorm en heeft een zeer sterke mentaliteit. Hij is zeer competitief en dat is enorm belangrijk voor ons, zeker als steun voor de defensie. Want we moeten zeker zijn dat we een gefocuste keeper achter ons hebben staan.'

Cillessen zal zaterdag ongetwijfeld weer die focus hebben. Voor de derde keer op rij staat hij in de basis in de finale om de Copa del Rey. Het moet een passend sluitstuk worden van zijn periode in Barcelona en het startpunt van zijn jacht op speeltijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Cillessen
Meer over J. Cillessen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.