Löw ziet na WK-ophef grote toekomst voor Sané bij Duitsland

Reacties

Joachim Löw verwacht dat Leroy Sané de komende jaren een van de dragende krachten gaat worden in het Duitse nationale team. De bondscoach is tevreden met de ontwikkeling van de 23-jarige aanvaller. Vorig jaar zorgde Löw nog voor ophef door Sané niet op te nemen in zijn WK-selectie.

Löw ziet na WK-ophef grote toekomst voor Sané bij Duitsland

Voor Duitsland verliep het WK desastreus en vervolgens degradeerde Die Mannschaft uit Divisie A van de nieuw gevormde Nations League, in een poule met Nederland en Frankrijk. De komende EK-kwalificatiecyclus moet het begin zijn van een nieuw Duitsland, dat woensdag oefent tegen Servië. Zo besloot Löw om uitgedienden Mats Hummels, Thomas Müller en Jérôme Boateng niet meer op te roepen.

Sané kwam tijdens de Nations League meer in beeld bij Löw. De aanvaller van Manchester City scoorde in november tegen Nederland (2-2) en eerder in een oefenduel met Rusland. De bondscoach is verheugd met de ontwikkeling van Sané. 'Hij heeft een grote stap gezet', zei Löw tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Servië.

'Hij heeft zijn taken in het veld volledig door. Leroy heeft geweldige kwaliteiten en heeft dat het afgelopen half jaar ook laten zien. Hij heeft nog steeds enorm veel potentie. Ik geloof dat hij een erg belangrijke speler kan worden voor Duitsland.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.