Löw spreekt van verdiende overwinning na ontsnapping

Bondscoach Joachim Löw vindt dat Duitsland het verdiende om te winnen tegen Zweden. Dit deed de regerend wereldkampioen ook, pas heel laat in de wedstrijd werd het verschil door Toni Kroos gemaakt: 2-1.

Löw zette in de slotfase van het tweede WK-duel alles op alles om de winst te pakken. Zelfs na de rode kaart van verdediger Jérôme Boateng haalde de bondscoach een verdediger naar de kant om met Julian Brandt een extra aanvaller in te brengen.

'We hadden met een man minder geluk met de zege in extra tijd, maar uiteindelijk vind ik het een terechte overwinning. We bleven geloven in elkaar en in het resultaat. We bleven maar gaan en hebben bewezen dat ons moraal torenhoog is.'

In de tweede helft kwam Duitsland een stuk gretiger voor de dag en werd de belangrijke gelijkmaker al snel gemaakt. 'Ik zei in de rust dat ze rustig moesten blijven. Dat ze niet in paniek moesten raken en geen lange ballen moesten geven', blikte Löw terug. 'We hebben de Zweden uitgeput.'

Duitsland had de overwinning nodig na de eerdere nederlaag tegen Mexico. Door de winstpartij heeft de winnaar van het WK in 2014 plaatsing voor de knock-outfase in eigen hand. Bij winst op Zuid-Korea, komende woensdag, is Duitsland zeker van een plek in de volgende ronde.