Löw kijkt uit naar duels met Oranje en rekent op EK-ticket

Reacties

De Duitse bondscoach Joachim Löw vindt niet dat zijn land het zondag slecht heeft getroffen bij de loting voor de EK-kwalificatie in Dublin.

Löw kijkt uit naar duels met Oranje en rekent op EK-ticket

De EK-winnaar van 1972, 1980 en 1996 werd aan onder meer Nederland gekoppeld. 'Voorafgaand was het geen thema tegen wie we het eventueel op moesten nemen. We hebben het op ons af laten komen', laat Löw weten in gesprek met de NOS.

Mede door toedoen van Oranje degradeerde Duitsland dit najaar uit Divisie A van de Nations League. Die Mannschaft veroverde slechts één punt tegen Nederland. Toch is Löw niet geschrokken van het resultaat van de loting. 'Ik verheug me op de duels met Nederland. We zullen twee keer gaan spelen in een uitverkocht stadion. Ondertussen kennen we elkaar goed.'

Volgens Löw zullen 'Duitsland en Nederland zich normaal gesproken kwalificeren voor het EK.' Een plek in de toptwee in de groep volstaat daarvoor. Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland completeren de poule. 'De Noord-Ieren hebben spelers die sterk zijn in de duels en van de andere landen weten we nog niet alles.'

Het Nederlands elftal en Duitsland werden eenmaal eerder aan elkaar gekoppeld bij de loting in een kwalificatie. Op weg naar het WK 1990 eindigden beide confrontaties onbeslist. Zowel Oranje als Die Mannschaft haalde dat toernooi, waarop ze elkaar nogmaals tegenkwamen in de achtste finale (2-1 zege West-Duitsland).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI's Simon Zwartkruis bespreekt de loting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.