'Louis van Gaal staat open voor bondscoachschap Oranje'

Reacties

Louis van Gaal gaat serieus nadenken over het bondscoachschap van Oranje, als hij door de KNVB benaderd zou worden. Dat heeft de 69-jarige Van Gaal aan de NOS laten weten.

'Louis van Gaal staat open voor bondscoachschap Oranje'
© Pro Shots

Hoewel Van Gaal aangeeft nog niet benaderd te zijn, gooit de voormalig bondscoach de deur niet bij voorbaat al dicht. In 2019 stelde hij definitief met pensioen te zijn en hij zou ook genieten van zijn leven als pensionado, maar voor een nieuwe periode als bondscoach bij Oranje zou Van Gaal naar eigen zeggen na gaan denken om op dat besluit terug te komen. 

Van Gaal was eerder al bondscoach van Nederland tussen 2000 en 2002 én 2012 en 2014. Hij leidde Oranje in 2014 naar een derde plek op het wereldkampioenschap in Brazilië. Eerder was Van Gaal ook coach van Ajax, Barcelona, AZ, Bayern München en Manchester United. Zijn laatste klus was bij laatstgenoemde club, waar hij in 2016 vertrok.

Na het vertrek van Koeman naar Barcelona is Dwight Lodeweges interim-bondscoach van Oranje. Hij heeft in elk geval nog de leiding over Oranje als er in de Nations League gespeeld wordt tegen Polen (4 september) en Italië (7 september).

'De opvolger van Ronald Koeman komt bij Oranje in een gespreid bedje'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.