Loting verplaatst: PSV moet dag langer geduld hebben

Reacties

In tegenstelling tot wat eerder door de voetbalautoriteiten werd gemeld, is de loting met PSV in de tweede voorronde van de Champions League pas woensdag in plaats van dinsdag. Dit bevestigt de UEFA.

Loting verplaatst: PSV moet dag langer geduld hebben

De Eindhovenaren krijgen dan vanaf 12.00 uur te horen of ze aan FC Basel of Olympiakos Piraeus worden gekoppeld. Beide clubs eindigden vorig seizoen net als PSV als tweede in hun competitie. Olympiakos moest ondanks 75 punten uit dertig duels voorrang verlenen aan PAOK Saloniki, FC Basel finishte op liefst twintig punten van het ongenaakbare Young Boys.

Voor PSV is de tweede voorronde in meerdere opzichten cruciaal. Komt de ploeg van Mark van Bommel die fase door, dan is het sowieso al verzekerd van een optreden in de groepsfase van de Europa League en dus van Europees voetbal tot de winterstop. Strandt PSV meteen al, dan moet het instromen in de derde voorronde van de Europa League. De heenduels in de tweede voorronde van het miljardenbal zijn op 23 en 24 juli, een week later zijn de returns.

Het is trouwens niet zo dat lotingliefhebbers dinsdag op een houtje moeten bijten. Vanaf 14.30 uur wordt de indeling in de eerste kwalificatieronde, die met alleen kampioenen, duidelijk. Onder meer Celtic, BATE Borisov, Rosenborg BK en Qarabag verdwijnen in de koker. Een van de clubs in het deelnemersveld van de eerste voorronde moet nog worden bepaald: de winnaar van het fameuze minitoernooi in Kosovo. De deelnemende clubs, allemaal met een kabouterbegroting, zijn Lincoln Red Imps (Gibraltar), FC Santa Coloma (Andorra), Tre Penne (San Marino) en Feronikeli (Kosovo).

Europa League
Ook voor het een na hoogste niveau wordt deze week geloot. Vanuit Nederlands oogpunt is de ceremonie van woensdag 14.00 uur verreweg het boeiendst. Dan wordt duidelijk tegen wie AZ en FC Utrecht hun Europa League-campagne in gang zetten. Beide clubs stromen in de tweede voorronde in.

Wie kan PSV het beste treffen?
Dit moet je weten over FC Basel en Olympiakos Piraeus.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.