Loting tegen 'goede club' Basel verandert niets aan ambities PSV

Reacties

PSV-trainer Mark van Bommel heeft woensdag gereageerd op de loting voor de tweede voorronde van de Champions League, waarin FC Basel uit de koker is gekomen als tegenstander.

Loting tegen 'goede club' Basel verandert niets aan ambities PSV

'Iedereen die het internationale voetbal een beetje volgt weet dat FC Basel een goede club is. Ze zijn er eigenlijk altijd bij in Europa en overleven ook regelmatig de groepsfase in de Champions League of Europa League', zegt Van Bommel over de twintigvoudig kampioen van Zwitserland, die vorig jaar nog te sterk was voor Vitesse in de derde voorronde van de Europa League (0-1, 1-0).

Basel lijkt iets aan kracht te hebben ingeboet. De heerschappij in eigen land is ten einde, terwijl vorig seizoen PAOK Saloniki te sterk was in de tweede voorronde van de Champions League. 'We gaan ons verdiepen in het Basel van nu', zegt Van Bommel. 'Onze ambitie is helder: we willen de groepsfase halen en dat wil zeggen dat we om te beginnen deze eerste horde moeten nemen.'

PSV speelt op 23 of 24 juli eerst thuis tegen Basel, een week later is de return in Zwitserland. Slagen de Eindhovenaren erin de derde voorronde te bereiken, dan is Club Brugge, FK Krasnodar, Istanbul Basaksehir of LASK Linz daarin de tegenstander. Als PSV over twee duels verliest van de club van Ricky van Wolfswinkel, komt het uit in de derde voorronde van de Europa League.

Dit moet je weten van PSV-tegenstander FC Basel
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.