Loting Europa League levert kraker AC Milan - Arsenal op

Reacties

De loting voor de achtste finale van de Europa League heeft vrijdag het fraaie affiche AC Milan - Arsenal opgeleverd. De Italianen beginnen met een thuiswedstrijd. De overgebleven Nederlanders lootten relatief gunstig.

Loting Europa League levert kraker AC Milan - Arsenal op

Het Lazio van Stefan de Vrij werd gekoppeld aan Dinamo Kiev, Bas Dost moet zich met Sporting Lissabon zien te ontdoen van Viktoria Plzen en Memphis Depay en Kenny Tete stuiten met Olympique Lyon op CSKA Moskou. Voormalig winnaar Atlético Madrid bindt de strijd aan met Lokomotiv Moskou en Napoli-bedwinger RB Leipzig duelleert met Zenit Sint-Petersburg om een kwartfinaleticket.

De laatste keer dat AC Milan en Arsenal tegenover elkaar stonden was in de Champions League van het seizoen 2011/12. De Rossoneri wonnen het heenduel in de achtste finale destijds met 4-0, maar plaatsten zich zeer moeizaam voor de laatste acht. Arsenal stond in eigen huis namelijk binnen 43 minuten op een 3-0 voorsprong. Verder kwamen de Londenaren echter niet.

Er was sprake van een grotendeels open loting. De enige restrictie was dat Dinamo Kiev om politieke redenen niet kon aantreden tegen een van de drie Russische clubs. De wedstrijden worden gespeeld op de donderdagen 8 en 15 maart.

De finale heeft op 16 mei plaats in het Parc Olympique Lyonnais, de thuisbasis van Olympique Lyon. Vorig seizoen won Manchester United het Europa League-toernooi door Ajax te verslaan in de eindstrijd. De Engelse topclub komt nog uit in de Champions League en zal zijn titel bijgevolg niet prolongeren.

Samenvatting Sporting Lissabon - FC Astana
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.