Lopetegui vindt transferoffensief niet nodig na mislukt Real-debuut

Reacties

Julen Lopetegui heeft in de strijd om de Europese Super Cup gezien dat er nog werk aan de winkel is voor Real Madrid. De 4-2 nederlaag tegen stadgenoot Atlético Madrid betekent echter niet dat de Champions League-houder direct de transfermarkt op zal stormen.

Lopetegui vindt transferoffensief niet nodig na mislukt Real-debuut

Lopetegui wil na zijn teleurstellende debuut rustig blijven. 'Deze verliespartij zal niet veel aan onze transferactiviteiten veranderen', zei de coach van Real tegen Marca. 'Het is belangrijk dat we goed reageren op deze nederlaag en sterk beginnen aan de competitie.' Het nieuwe seizoen in La Liga begint voor Real op zondagavond met een thuiswedstrijd tegen Getafe.

'In een finale verliest de ploeg die de meeste fouten maakt', vervolgde Lopetegui. 'Atlético is een expert in het afstraffen van fouten. We namen de verkeerde beslissingen en moeten daarvan leren. Maar natuurlijk is het niet normaal om vier doelpunten tegen te krijgen. We moeten defensief verbeteren.' Real kreeg onder Zinedine Zidane, de voorganger van Lopetegui, nooit vier tegendoelpunten in één wedstrijd.

Lopetegui denkt niet dat Atlético de Europese Super Cup liever wilde winnen dan Real: 'Het klopt dat mijn spelers al veel prijzen hebben gewonnen, maar ze zijn nog steeds hongerig', merkt de oefenmeester op. 'In La Liga hebben ze vorig seizoen niet bereikt wat ze wilden bereiken. Nu focussen we ons op het seizoen dat komen gaat. Morgen (vandaag, red.) worden we wakker en gaan we aan La Liga denken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.