Lopetegui krijgt na pijnlijke episode nieuwe kans als coach Promes

Reacties

Julen Lopetegui is de nieuwe trainer van Sevilla. De 52-jarige Spanjaard, die het tijdens het afgelopen seizoen maar kort volhield bij Real Madrid, heeft voor drie jaar getekend bij de Spaanse werkgever van Quincy Promes.

Lopetegui krijgt na pijnlijke episode nieuwe kans als coach Promes

Sevilla moest op zoek naar een nieuwe trainer, aangezien het in maart afscheid nam van Pablo Machín na de uitschakeling in de achtste finale van de Europa League door Slavia Praag. Met de 63-jarige Joaquín Caparrós, die vorig jaar zomer al was teruggekeerd als technisch directeur, als diens tijdelijke opvolger eindigden de Andalusiërs vervolgens als zesde in La Liga.

Daarmee is Sevilla in ieder geval verzekerd van weer een seizoen Europees voetbal. Met Lopetegui aan het roer zal de club ongetwijfeld weer willen inzetten op een plek in de topvier, die in La Liga recht geeft op Champions League-voetbal. De laatste jaren slaagde alleen Jorge Sampaoli er in Sevilla via de competitie naar het miljardenbal te leiden door als vierde te eindigen in het seizoen 2016/17.

Voor Lopetegui betekent zijn driejarige contract bij Sevilla een herkansing in Spanje. Vorig jaar zorgde de oud-doelman van Barcelona voor veel ophef door vlak voor het WK bekend te maken dat hij zijn baan als bondscoach van Spanje zou inruilen voor die bij Real. De Spaanse bond ontsloeg hem vervolgens nog voor de start van het WK. In oktober moest hij na een slechte start ook alweer vertrekken uit Madrid.

Promes
Bij Sevilla moet Lopetegui zich onder meer buigen over de rol die Promes komend seizoen gaat bekleden. Onder Machín speelde de Oranje-international veelvuldig als wingback, maar hij liet in gesprek met VI al weten dat niet nog een jaar te willen. 'De club is ervan op de hoogte dat ik niet nog een seizoen in zo'n verdedigende rol wil spelen', zei de voor twintig miljoen euro aangetrokken Promes daarover.

'Het is nu afwachten wat er gebeurt', vervolgde Promes, die zich met Oranje toewerkt naar de eindronde van de Nations League. 'Er wordt een nieuwe trainer aangesteld en met hem zal ik in gesprek moeten over hoe hij mijn positie ziet. Op basis daarvan maken we een keuze. Zoals het er nu uitziet, blijf ik gewoon bij Sevilla, ik heb nog vier jaar. Maar ik ben wel benieuwd wie de trainer wordt. Er moet nog veel duidelijk worden.'

Eerder dit jaar was Bruno Martins Indi uitermate lovend over Lopetegui, met wie hij samenwerkte bij FC Porto.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.