Londen, München, Parijs, Beijing en de toekomst van Bale

Reacties

Van de toekomst van Gareth Bale kan alleen worden gezegd dat die niet bij Real Madrid ligt. Er wordt druk gespeculeerd over de opties, over een opvallende ruil met gesloten beurzen, over een terugkeer en over veel geld in China.

Londen, München, Parijs, Beijing en de toekomst van Bale

Bale (30) kwam afgelopen nacht niet in actie tegen Bayern München. 'De club werkt aan zijn vertrek en daarom speelde hij niet', gaf trainer Zinedine Zidane na het vriendschappelijke duel uitleg. 'Het is niet persoonlijks. Maar hoe eerder, hoe beter.'

De opmerkingen van Zidane schoten de zaakwaarnemer van Bale in het verkeerde keelgat. 'Het is een schande.' Maar los van het ongenoegen bij deze Jonathan Barnett, de vraag is welke club Real Madrid en Bale van elkaar gaat verlossen. Want zijn positie in Santiago Bernabéu is uitzichtloos.

Een terugkeer naar de Premier League bij Manchester United, Arsenal of zijn oude club Tottenham Hotspur? Bij die laatste club heeft manager Mauricio Pochettino zich in ieder geval van de domme gehouden. 'Ik heb niets vernomen van mijn voorzitter en weet dus niet of het om ons gaat of om een andere club.' Eerder had Barnett het echter al als 'complete onzin' afgedaan.'

Bestemming Bale: 'Worden United en Tottenham echt beter van Gareth Bale?'

Een ruil met gesloten beurzen tussen Paris Saint-Germain en Real Madrid, waarbij Bale en Neymar de weg van de Franse naar de Spaanse hoofdstad in omgekeerde richting bewandelen? Volgens The Independent biedt De Koninklijke de Braziliaan zo namelijk een uitweg voor zijn Franse avontuur, waar de Barcelona-weg schijnt te worden gedwarsboomd door te grote obstakels. En de ruil is ook direct een oplossing voor Bale.

Een verhuizing naar Duitsland, waar hij bij Bayern München de geliefde tandem Robbery moet doen vergeten? Trainer Niko Kovac was bij nota bene het duel met Real Madrid heel duidelijk over een eventuele rol van de aanvaller uit Wales in de Beierse selectie: 'Nee.'

Of wordt het toch een stap naar het Verre Oosten, naar China? In elk geval is dan de financiële component geen onoverkomelijk probleem. Want het salaris van Bale – naar verluidt zeventien miljoen euro netto per jaar – is een heikel punt voor menig club. In China daarentegen hebben ze geen moeite met dergelijke salarissen.

Jiangsu Suning is volgens MARCA bereid dat te betalen, waar ook Shanghai Shenhua schijnbaar Bale met open armen wil ontvangen. The Telegraph weet op z'n beurt weer dat Beijing Guoan Bale de beste betaalde speler van China wil maken. Voor een Chinees avontuur is in ieder geval wel enige haast geboden, want de transfermarkt daar sluit op 31 juli. Tot die tijd liggen de opties nog open.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.