Lof voor Luuk de Jong: 'Hij laat weer de beste versie van zichzelf zien'

Reacties

Luuk de Jong heeft maandagavond complimenten geoogst met zijn eerste competitiegoal voor Sevilla sinds 4 oktober. De Oranje-international doet volgens Spaanse media precies wat trainer Julen Lopetegui van hem verwacht.

Lof voor Luuk de Jong: 'Hij laat weer de beste versie van zichzelf zien'
© Pro Shots
Osasuna
Osasuna
0 - 2
Sevilla
Sevilla

De Jong bracht de overwinning tegen Osasuna (0-2) vier minuten na rust in veilige haven door uit een voorzet van Munir El Haddadi met een hakbal achter het standbeen langs te scoren. Sport meent dat daar ook het nodige geluk bij kwam kijken, maar Marca vond het niet nodig dat te benoemen en stelde dat De Jong een van de uitblinkers was. 'Eindelijk scoorde hij weer nadat hij vele maanden het doel niet had gevonden. Nu scoort hij twee keer in een week. Hij levert weer zijn bijdrage, en zijn arbeid was net zo noodzakelijk.'

De Madrileense sportkrant schrijft dinsdagochtend in een uitgebreidere analyse dat De Jong 'weer de beste versie van zichzelf laat zien'. 'De spits speelde de laatste tijd een rol op het tweede plan door de doelpuntenregen van En-Nesyri, maar geeft dingen terug aan het team. Hij ontlast zijn ploeggenoten en maakt hen daarmee sterker. Het is een ondankbare taak als dat niet wordt beloond met doelpunten. En soms mist hij heel grote kansen, maar soms ook niet. En de doelpunten die hij maakt, zijn vaak belangrijk voor het team.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat was vorige week ook al het geval, toen De Jong als invaller in de slotfase de 2-3 maakte tegen Borussia Dortmund. AS stipte dat na zijn treffer tegen Osasuna nog maar eens aan. 'Als Sevilla nog opties heeft om naar de kwartfinale van de Champions League te gaan, is het dankzij hem. En ook nu konden de Sevilla-fans dankzij hem en zijn hakbal met een gerust hart afstemmen op Temptation Island, omdat ze wisten dat hun ploeg ging winnen', schreef de sportkrant over de week van De Jong, die dit seizoen op acht goals staat.

Met zijn belangrijke bijdrages doet de dertigjarige ex-PSV'er precies waar Lopetegui volgens Marca op hoopte. Nu de belangen groter worden en de wedstrijden elkaar in rap tempo opvolgen, rouleert de trainer van Sevilla in de hoop dat ook de bankzitters van de laatste weken hun waarde bewijzen. De komende periode kan De Jong dat opnieuw doen als in korte tijd twee confrontaties met Barcelona in La Liga en de halve finale van het Copa del Rey-toernooi voor de deur staan en op 9 maart de return tegen Dortmund in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Programma Sevilla


Za 27 feb. 2021

Wo 3 mrt. 2021

Za 6 mrt. 2021

Di 9 mrt. 2021

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.